förstå din ångest

ångest är en vanlig upplevelse och en anledning till att klienter söker KBT Edinburgh och NLP Edinburgh. Oro och ångest är normala och bekanta för oss alla. De är nödvändiga för vår överlevnad som de förbereder oss för att hantera stress och fara. När vi uppfattar fara, förändringar sker i vår kropp, i hur vi tänker och även i hur vi beter oss. Dessa förändringar utlöses genom frisättning av hormonet adrenalin och är avgörande eftersom de prima oss för handling.

Problem uppstår när stress blir kronisk, eller överdriven och symtom på lång sikt ångest innefattar följande:

Muskulös obehag – huvudvärk – svälj-magkramper – ringande öron – illamående – yrsel – andfåddhet.

Om du upplever ångest symptom, kan NLP i Edinburgh hjälpa dig.

Så vad som orsakar kronisk ångest?

Själva utlösande faktorn för stress kan vara verkliga eller inbillade, till exempel, kan en person med social fobi känns lika panik vid tanken på att behöva gå in i en stor fest som faktiskt gå in i en stor fest. Huruvida trigger är ett verkligt eller inbillat hot, är nyckeln till ihållande ångest dig och cykeln som du behåller. Det tar vanligtvis tre former,
Ett. Kroppsligt symptom cykler: oroa de fysiska symptom på ångest så mycket att denna oro åter utlöser stress och fysiska symptom.
2. Partisk inställning cykler: överskattar hotet om fara och underskatta dina coping resurser. Vanliga tänkande fördomar inkluderar, svart och vitt tänkande, catastrophising, överdriva, ignorera det positiva. Partisk inställning kan ytterligare öka nöd och ångest, vilket i sin tur förbättrar tänkande snedvridningar ännu mer!
Tre. Beteende svar cykler: undvikande är en vanlig reaktion på ångest, är det naturligt att vilja fly till någonstans säker och tröst. Problemet med detta är att undvika håller problemet går, eftersom du aldrig kommer att få lära dig att du kan klara av.

Vilken av dessa cykler beskriver bäst hur du håller din ångest kommer? När du har identifierat vilken cykel du brukar hålla dig kan börja planera för att bryta den onda cirkeln.

När klienter kommer att se mig på min praktik i Edinburgh jag använda NLP för att ge kunden att bryta sin ångest cykel. Jag har ett antal tekniker i min verktygslåda som är användbara för att bryta ångest cykeln personen underhålla. Ett exempel på teknikerna är följande:

Ett. Kroppslig symptom cykel: kontrollerad andning, avslappning utbildning, expanderande medvetenhet tekniker, hypnos, psyko-utbildning, införa motion som en coping strategi.
2. Partisk inställning: tro förändringsprocess, tänkte utmanande, distraktion, undervisning användning av rent språk, kommunikation modell, sub-modalitet arbete, och hypnos.
Tre. Problem Behaviour: graderad exponering, målarbete, swish process, snabb fobi bota, och strategier för problemlösning.

Jag arbetar också med hjälp av NLP och KBT i Edinburgh för att arbeta med kunder för att utveckla copingstrategier så att kan användas på längre sikt. Om du upplever ångest som påverkar din funktion och välbefinnande kan det vara bra att se en kognitiv terapeut. Terapier som fokuserar på att förändra negativa tankemönster nu anses viktiga metoder att övervinna ångest, fobier och depression. En rad kognitiva metoder är tillgängliga från NLP terapi i Edinburgh