depression mediciner och deras biverkningar

För människor som har depression finns det ett utbud av depression mediciner som kan användas. Beroende på deras villkor och de symptom som visas finns det vissa typer av depression mediciner som läkare kommer att förskriva. De viktigaste nya typer av depression läkemedel inkluderar selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), tricykliska antidepressiva och monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare).

Medan behandling för dessa läkemedel fortsätter, tar det oftast ett par veckor innan det finns några märkbara tecken på förbättring. Eventuella depression mediciner som inte visar några tecken på framsteg måste successivt avvecklas. När din läkare har ändrat din medicin måste du fortsätta behandlingen för resultaten att visa sig.

Med alla de depression mediciner som finns tillgängliga måste du vara medveten om att det finns olika biverkningar finns i dessa tabletter. Många av biverkningarna är kända av läkare som kan informera dig om deras effekter. Det finns andra biverkningar som inte är kända som läkemedel interagerar med kroppens biokemi. Därför, om du upplever några okända biverkningar ska du informera din läkare omedelbart så att dessa effekter kan undersökas för att se om de är livshotande. Yrsel, huvudvärk, muntorrhet, sexuella problem, nervositet, sömnlöshet, agitation, illamående, dåsighet, dimsyn, problem med blåsan och förstoppning är de kända biverkningarna av olika depression mediciner.

Selektiva serotoninåterupptagshämmare eller SSRI arbete genom att maximera de naturliga halterna av kemikalier i hjärnan. De ger rikliga mängder av serotonin till signalsubstanser och därmed sänka depression orsakar kemikalier. Exempel på SSRI är Prozac, Luvox och Zoloft. Ovanliga biverkningar bör noteras och din medicinska vårdgivare informerade.

Monoaminoxidashämmare ordinerades för “atypisk” depression. Här symptomen oversleeping, panikattacker, fobier och ångest. Den som är på en kurs av MAO-hämmare har vissa kosten begränsningar som de måste följa. Livsmedel och drycker som ostar och röda viner bör undvikas eftersom de innehåller höga halter av kemikalien Tyramine. Någon interaktion mellan MAO-hämmare och Tyramine kan öka blodtrycket leder till en stroke.

Tricykliska är också föreskrivs för användning vid behandling av depression. Tricykliska depression mediciner har några biverkningar som tillfälliga. Även om dessa biverkningar är tillfälliga de kan vara mycket irriterande. Om någon av biverkningarna kvarstår bör du informera din läkare om dem. De biverkningar är muntorrhet, förstoppning, problem med blåsan, sexuella problem, suddiga visioner, yrsel och dagtid dåsighet.

Även om det finns ett stort antal antidepressiva mediciner som du kan använda, bör du ta reda på allt du kan om de olika depression mediciner. Med denna information kan du göra ett välgrundat beslut om vilka mediciner att ta och känna vilka effekter det kommer att ha på ditt liv.