depression behandling och prevention

Depression är en allvarlig medicinsk sjukdom som involverar hjärnan. Det är mer än bara en känsla av att vara “deppig” eller “blå” för ett par dagar. Om du är en av de mer än 20 miljoner människor i USA som har depression, går känslorna inte borta. Depression kan uppstå för det verkar som om ingen anledning alls eller kan utlösas av en traumatiserande händelse i livet i en människas liv. Orsaken till depression är fortfarande ett mysterium bland den medicinska världen, men många experter säger gener kan ha en effekt på sannolikheten för depression i en familj och en brist på serotonin i hjärnan kan kopplas till depression. Precis som alla andra medicinska förhållanden depression har en rad symtom som kan diagnostiseras och behandlas av en läkare, och kan definieras som en aldrig sinande sorglig stämning eller påverka samt en förlust av intresse i livet och livets aktiviteter. Även en nedstämdhet eller tillstånd av nedstämdhet som inte påverkar funktionen ofta vardagligt tal kallas depression, är klinisk depression en klinisk diagnos och kan skilja sig från den vardagliga betydelsen av “deprimerad är.” Många människor identifierar känslan av att vara kliniskt deprimerad som “ledsen utan anledning”, eller “har ingen motivation att göra någonting.” En som lider av depression kan känna sig trött, ledsen, irriterad, lata, omotiverade och apatiska. Klinisk depression är allmänt erkänt att vara allvarligare än normalt deprimerade känslor. Det leder ofta till konstant negativa tankar och ibland drogmissbruk. Extreme depression kan kulminera i sitt lidande försöker eller begå självmord. Utan noggrann bedömning kan delirium lätt förväxlas med depression och ett antal andra psykiatriska sjukdomar eftersom många av de tecken och symtom är omständigheter i depression, liksom andra psykiska sjukdomar inklusive demens och psykos.

Depression kan beskrivas som nedstämdhet, blå, olycklig, eländig, eller nedstämd. Ibland beror detta på en förlust, eller en förändring. Känslan av sorg, though, är lämpligt och övergående. När sådana känslor kvar och försämrar dagliga livet, kan de signalera en underliggande depression. Så det är svårighetsgraden och varaktigheten av symptomen, plus närvaron av andra funktioner, som hjälper till att skilja denna normala sorg från en depression. Depression är mer än bara en sinnesstämning sjukdom, det är en riktig sjukdom som inte bara påverkar ens humör och tankar utan också aptiten, sömnmönster och ens självkänsla. Det kan också handla om fysiska symtom såsom magsmärtor, huvudvärk och hjärtklappning. Det finns flera olika typer av depression, så du kommer att höra termer som egentlig depression, endogen depression, kronisk depression, och så vidare. Dessa termer tenderar att beskriva de dominerande symtomen, deras svårighetsgrad eller varaktighet.

orsakerna till depression

Depression kan utlösas av stressande livshändelser, andra sjukdomar, vissa läkemedel eller mediciner, eller ärftliga egenskaper. Även om orsakerna till depression är inte helt förstått, vet vi att det är kopplat till en obalans i hjärnans kemi. När obalans korrigeras, symtom på depression förbättras generellt. Vissa forskare anser att svåra depressioner orsakas av en fysisk defekt i kroppen, såsom en biokemisk obalans i hjärnan eller andra faktorer. Andra saker som har varit kopplade till depression har att göra med en persons livsstil. Saker som, födoämnesallergier, receptbelagda läkemedel, koffein, alkohol, narkotika och även tobak. Om en person har någon form av hälsoproblem såsom, cancer, aids, hepatit, diabetes, hypoglykemi, kronisk smärta, hormonella (körtelvävnad) störningar såsom de av sköldkörteln, bisköldkörtlarna och binjurarna, maligniteter, anemier eller andra problem blod, eller ens somethings som näringsbrist, ärftlighet och dåliga erfarenheter barndom kan orsaka depression.

symtom på depression

Ett. Sömnsvårigheter eller försovning.

2. Förändring i vikt.

Tre. Känslor av värdelöshet.

4. Förlust av identitet.

Fem. Brist på koncentration.

6. Känslor av ångest.

behandling av depression

Det finns många behandlingar som är tillgängliga för depression, inklusive rådgivning och mediciner, men det första steget är alltid att få en fysisk och psykologisk bedömning för att ta reda på om du har en depressiv sjukdom. Anti-depressiva läkemedel används ofta. Det finns olika typer och läkaren kommer att rekommendera som är den rätta under särskilda omständigheter.