behandlingar för panikattacker förstå dina alternativ

Innan sökning efter olika behandlingar för panikattacker, kontrollera om någon av följande sätt bekant: En minut du är bra och nästa minut du andas tungt tillsammans med en extremt bultande hjärta, svettas överdrivet, kvävande och känner precis på väg att dö. Du kan även känna illamående eller yr och rodnande. Om du inte har någon känd medicinskt skäl för att uppleva dessa symptom på en gång, då är det troligt att du har en panikattack.

Attacken kan hända utan mycket varning och grund. Den onödiga rädsla orsakas av en attack är ganska försvagande, men det är normalt för en person att ha en eller två episoder under en livstid. Om attackerna blir vanligare är det viktigt att söka medicinsk hjälp eftersom det kan vara ett symptom på en ångest syndrom kallas panikångest. Det finns ingen anledning att oroa dig eftersom det finns olika behandlingar till ditt förfogande.

Det finns två grundläggande behandlingar för panikattacker: mediciner och psykoterapi. När klassas som “stress” eller “nerver”, är panikattacker nu betraktas som legitima medicinska tillstånd.

psykoterapi
Talk eller rådgivning terapi är ett sätt för dig att förstå om din sjukdom och hur man effektivt handskas med det. Normalt är kognitiv beteendeterapi en effektiv typ av samtalsterapi för individer som drabbas med detta villkor. Kognitiv beteendeterapi eller KBT lär dig att ändra ditt tänkande mönster så att du kan eliminera situationer och tankar som skulle kunna initiera en episod. En exponering terapi kan också vara framgångsrika i att konfrontera din rädsla i en kontrollerad situation. KBT lär dig också hur man talar själv ut för en attack genom att sätta andningstekniker och metoder avkoppling i bruk. Det är bäst att följa ditt terapeutens rekommenderade sessioner.

läkemedel

När man överväger behandling för panikattacker, kognitiv beteende terapi är mycket effektiv. I de fall när attackerna är bryta och ofta kan det vara bäst att överväga att ta mediciner på starten för att styra panikattacker. Det finns olika mediciner tillgängliga som behandlingsalternativ: Antidepressiva läkemedel är effektiva i att kontrollera panikattacker. Överst på listan är antidepressiva känner som SSRI, som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare. SNRI är antidepressiva som kallas serotonin-och noradrenalinåterupptagshämmare. Antidepressiva läkemedel som kallas TCA (tricykliska) och MAO-hämmare (MAO-hämmare) rekommenderas inte på grund av deras negativa och ibland livshotande effekter. Å andra sidan Bensodiazepiner är milda lugnande medel som kan vara beroendeframkallande om den används under en längre tid.

Bortsett från psykoterapi och mediciner finns det några mycket effektiva, kortsiktigt, behandlingar för panikattacker.
Det är alltid en bra idé att göra en bedömning av din livsstil och göra ditt bästa för att leva ett hälsosamt och balanserat liv. Upprätthålla en regelbunden motion regim att minska tecken på panikattacker. Få tillräckligt med sömn för att lindra stress och tillhörande ångest. Gör lite meditation och aktiviteter som kan lugna dig. En lugnare du skulle lindra spänningar och sannolikt generera en känsla av lugn och välbefinnande. Undvik stimulantia som koffein och kaffe som kunde framkalla panikattacker.

Det är alltid bäst att tala med en kvalificerad läkare för att ta reda på vad de bästa behandlingar för panikattacker är och vilka alternativ som passar dig bäst. Och, naturligtvis, aldrig ta några mediciner utan att först rådfråga din läkare.