behandling av panikattacker

En panikattack kan vara en mycket skrämmande upplevelse eftersom, under en, folk tänka det värsta möjliga saker händer med dem – de kan rädda de dör, kvävande, få en hjärtattack, eller ens bli galen. Behandla panikattacker är en viktig process. Även om det är sant att en panikattack är ofarligt, men upprepade panikattacker kan leda till försämring av den mentala tillstånd (som sedan kommer att sippra ner till det fysiska välbefinnande) om de lämnas obehandlade. Generellt är avslappningstekniker används för att behandla lindriga panikattacker. Men om attackerna är allvarliga då medicinering behövs.

metoder för behandling av panikattacker

Medicinering, avslappningsövningar och beteendeterapi är de vanligaste sätten som används vid behandling av panikattacker, med medicinering är den mest populära metoden. Men innan någon patient sätts på medicinering, är det viktigt att han / hon utvärderas av en psykolog. Här är, i korthet, de olika behandlingar som finns tillgängliga för att hantera panikattacker:
Läkemedel såsom sertralin, fluoxetin, paroxetin, eller fluvoxamin hjälpa till att lindra ångest och stress, och ofta är det första valet av läkemedel administreras till en patient. Bensodiazepiner såsom alprazolam och klonazepam hjälpa också. Problemet med allopatiska medicinering är att en patient börjar beroende på den och blir beroende av dessa läkemedel, ibland till och med för livet. Även om detta läkemedel avslutas abrupt, då panikattacker kan återkomma. Medicineringen är vanligen föreskrivs för 3-6 veckor (en gång dagligen), men läkaren är den bästa personen att bestämma doseringen och tidsperiod.

Avslappningstekniker, där en patient kan träna hemma, är effektiva för att kontrollera panikattacker. Eftersom dessa relationer tekniker är naturligt i naturen, det finns inga biverkningar inblandade effekter. Dock är det flip-side att en patient kommer att vara inte på humör att prova dessa tekniker inte hans sinne lugnas omedelbart, vilket är något som enbart medicinering kan göra.
Bortsett från dessa, finns det också beteendeterapi, som bara är psykoterapi och rådgivning baserad på kognitiv modell av känslomässig respons. Terapeuten undervisar och tränar en patient och får honom att inse att det är det sätt han tror som orsakar panikattack. Då terapeuten tränar patienten att ersätta denna destruktiva tänkande med positiva tankar, som kommer över en tidsperiod stoppa panikattacker.

avslutningsvis

Vilken behandling som fungerar för vem beror på hur mentalt förberedda och tuff en patient. Behandla panikattacker är verkligen något som har åstadkommits tidigare. Men alla sagt och gjort, de flesta patienter föredrar att börja på medicinering för en snabb fix och sedan gå vidare till avslappningsteknik eller beteendemässiga metoder terapi för behandling av panikattacker.