ta Zoloft för depression – är det säkert och effektivt

Zoloft är ett receptbelagt läkemedel som behandlar en mängd olika sjukdomar. Några av de vanligaste sjukdomar är depression, posttraumatiskt stressyndrom och tvångssyndrom. Zoloft arbetar för att se mer serotonin frigörs i hjärnan. Seratonin är en kemikalie som hjärnan associerar med lycka.

Säkerheten för att ta denna drog är under debatt. En stor studie i USA uppgav att Sertaline, som är den viktigaste ingrediensen i Zoloft, verkar vara ineffektiv vid behandling av depression av måttlig svårighetsgrad. Företaget som tillverkar Zoloft har åtalats nyligen med att inte komma fram med information om biverkningar av läkemedlet. Sedan dess har många fler människor har tagit dem till domstol. Företaget har också tvingats att placera varningar om biverkningar av detta läkemedel på alla flaskor av alla Zoloft.

De stora biverkningar av att ta Zoloft inkluderar sömnlöshet, gastrointestinala besvär och yrsel. Flera allvarliga reaktioner kan inkludera mani och hypomani.

Graden av människor som drabbats av mani och hypomani är en i 50 patienter. Zoloft har gjorts olagligt för barn under 18 år om de lider av tvångssyndrom. Detta har kommit till stånd på grund av en ökning av självmordsbeteende och depression som unga människor har upplevt när den här drogen. Det påstås att det inte bara är ungdomar som känner av effekterna av ökade självmordsbeteende och depression samtidigt på Zoloft.

Man tror att Zoloft också kan orsaka ett tillstånd som kallas Akatisi. Detta tillstånd karaktäriseras som en överväldigande fysisk och mental rastlöshet som så småningom leder till destruktiva beteenden hos patienten.

Det är viktigt att hålla ett öga på någon som just har börjat ta en anti depressiva medicin som Zoloft. Om en patient blir irriterad, mer deprimerad, börjar att få nya eller ökade självmordstankar eller vanliga beteendeförändringar, är det i patienter bästa intresse att kontakta en hed och sjukvårdspersonal omedelbart.

Men det diskuteras av några proffs om Zoloft är verkligen så osäkra som vissa människor tror. På grund av de typer av sjukdomar som Zoloft används för att behandla det är svårt att veta om några av biverkningarna är på grund av den sjukdom som behandlas eller resultatet av läkemedlet tas.

Ta Zoloft för depression kan vara riskabelt på grund av några av de allvarliga biverkningarna. Om anti depressiva krävs för en patient, kan en kvalificerad sjukvårdspersonal diskutera patientens möjligheter och ge värdefulla råd om de bästa alternativen som finns för behandling av en sjukdom.

Friskrivningsklausul – bör den information som presenteras här inte tolkas som eller ersätta medicinsk rådgivning. Tala med en kompetent yrkesman för mer information om Zoloft.