social fobi oordning – 4 små steg för att hjälpa dig att övervinna blyghet

Om du är orolig och tror att du har en social fobi oordning än vad du förmodligen menar är att du verkligen är rädd för någon form av social situation. Du obehagligt att vara runt andra människor i en social miljö där du förväntas göra konversation eller småprat.

Jag förstår precis hur du känner och har många gånger gjort stora ansträngningar för att undvika sådana tillfällen.

Men gör detta att vi går miste om många av de goda sakerna i livet. Så fort jag började träna dessa 4 små steg mitt självförtroende ökat dramatiskt. Nu är jag ganska bekväm mötet med andra, även totala främlingar och faktiskt njuta av upplevelsen.

Här är de fyra små steg som jag har funnit att göra underverk.

När du är ute och handlar, promenader eller var som helst egentligen, bara titta upp ibland och le mot människor. Hellre än att titta ner på marken lyft upp dina ögon och se dig omkring istället. När en förbipasserande ser mot dig bara le mot dem och sedan titta bort. Det är allt! Det finns inget mer att göra.
Nästa steg att ta är att öva leende och kanske hälsa på dem genom att säga hej eller hej. Ta en stund för att se hur det känns. Det känns ganska bra inte det! Ditt självförtroende börjar växa.
Då kanske du vill prova en mer formell hälsning såsom god eftermiddag eller god dag. Observera att du fortfarande inte är engagerande i en konversation med dem.
Men om någon stannar och vill ha en pratstund med dig sedan bara slappna av och lyssna på vad de har att säga. Le igen säga tack eller kanske ses senare och ger dig iväg igen.

Gradvis kommer du att märka att du blir mycket mer avslappnad om att möta människor och vad du en gång trodde var en social fobi oordning ändras till mer av en spännande känsla inför utsikten att träffa nya människor.