arten av panikångest och standard behandling för denna typ av extrem ångest attack

I mindre allvarliga sammanhang, var denna välmenande råd (eller kommando) mest förknippas med Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Men, som många vet, är det lättare råd att ge än att agera på. Hela poängen om panik är att du är på eller över kanten på din självkontroll. Folk panik ganska ofta om livet plötsligt verkar utom kontroll med deadlines hotande och tryck för att utföra monteringen. Men de flesta kommer till rätta med deras tillstånd och återställa lugnet. Under attacken, är det ofta pinsamt eller förödmjukande för andra att se dig kollapsa. Denna sociala trycket hjälper de flesta människor att kontrollera sin rädsla och oro i allmänheten.

Endast ett fåtal har upprepade attacker. När detta händer, kan det börja snabbt att påverka dag-till-dag lever därför, helt naturligt, människor börjar leva i rädsla för nästa attack. Det klassas som en sjukdom när attackerna är oförutsägbara, dvs de är inte svar på något särskilt hot. Symptomen kommer utan uppenbar orsak. De som lider av denna sjukdom oftast hitta det växer starkare under tonåren eller i tjugoårsåldern. Även skolsystemet förbättras långsamt sin rådgivning och stödtjänster, kan det ta år innan det finns en professionell ingripande för att diagnostisera och behandla sjukdomen. Under senare år, är panik i samband med livsförändrande händelser såsom uppsägning på jobbet, haverier i relationer, att en närståendes död, och så vidare.

Det är standard för människor att få Xanax som behandling. Den har en lång historia av framgång i att avlasta de allmänna nivåerna av ångest som kan utlösa en panikattack. Eftersom det är dyrt och kräver verkligt engagemang, är kognitiv beteendeterapi (KBT) används mindre ofta. Detta ger patienter med Xanax. Den goda nyheten är att de flesta människor tycker att deras symtom minskar med tiden. När de når sin femtioårsdag, livet är nästan helt fri från angrepp. Detta kan dock vara ett resultat av självstudier beteendemässiga förändringar för att undvika situationer där paniken var oftast upplevt. Det kan också vara ett resultat av överdriven användning av läkemedel.

Två saker är tydliga i allt detta. Den första är att den standard medicin för lindring av paniksyndrom är Xanax. Det är mycket effektivt och, om ingen KBT är tillgängligt, kommer den att kontrollera symtomen. Det andra är att viss behandling är alltid bättre än ingen behandling. Även om människor kan vara ovilliga att använda en medicin, är xanax alltid bättre än att försöka styra dina egna känslor utan hjälp.