är posttraumatiskt stressyndrom på uppgång

Den nationella institutet för mental hälsa säger att posttraumatiskt stressyndrom är en av de fem mest erkända typer av psykiska störningar. PTSD identifierades ursprungligen som ett efterkrigs syndrom på grund av antalet rapporterande militära veteraner som har detta tillstånd.

Det är intressant att många mentala vårdpersonal anser stressyndrom, en sjukdom, tillstånd eller störning alls. Det verkar som om en person som hade upplevt en mycket störande, oroande eller känslomässig händelse påverkades inte av det, bör de betraktas som den ena med en psykisk störning.

Posttraumatisk stress förknippad med upplever en potentiellt livshotande situation, antingen direkt eller genom ombud. Ett bra exempel på detta är den kollektiva traumatisk stress som upplevs av USA Strax efter World Trade Center-bombningen. Folket inne i byggnaderna naturligtvis påverkat. PTSD dock expanderat ut och påverkas inte bara hela staden New York, men många människor i hela landet

Stressyndrom kan karakteriseras som en känslomässig berg-och dalbana. Den rädsla och shell shock känner bara gå igenom en betydande livshotande händelse kan vara förödande. Dessa evenemang kan exempelvis vara direkt i ett fysiskt farlig situation, till exempel en brand, är bilolycka eller naturkatastrof som en jordbävning eller orkan.

Andra situationer som fysisk misshandel, våldtäkt, rån, hot i ditt liv, tillsammans med personlig egendom misshandel såsom stölder och bryta in i ditt hem kan alla leda till posttraumatisk stress.

Går vidare med ditt liv är mycket svårt under påverkan av traumatiska stress. Detta blir ännu svårare eftersom många som lider av PTSD kan inte direkt ha upplevt den känslomässiga situationen. Bara titta på förödelsen av en naturlig händelse som en orkan kan lossa de känslomässiga tjuder för många. Insikten om att situationer inträffar som har möjlighet att påverka din överlevnad eller att dina nära och kära kan vara svårt att balansera mot sällsynthet av situationen.

Det finns flera behandlingsmetoder som används för att hjälpa till att kontrollera posttraumatisk stress. Mest PTSD drabbade återfått sin känslomässiga balans över tiden. Vissa kan dock behöva pågående kognitiv terapi, rådgivning och även medicin för att fortsätta kunna slutföra livets dagliga rutiner.

Även om långt ifrån bara ett tillstånd begränsat till återvändande krigsveteraner, är posttraumatiskt stressyndrom ett växande problem i vår moderna värld. Om du misstänker att en nära anhörig lider av PTSD, få professionell psykologisk hjälp.