Är ditt barn lider av en barndom ångest

Tyvärr är ångest och stress hos barn ett vanligt problem i dagens högteknologiska, snabba och aktivt samhälle. Frekvensen av ångest hos barn är okänd, men det kändes att vara betydligt underreported och underdiagnostiserad.

Ungefär fem till tio procent av barn i den allmänna befolkningen kämpar med ångest dagligen och ångest är en av de primära psykiska problem hos barn och ungdomar idag.

Om ångest hos barn inte upptäcks och behandlas tidigt, kan många andra problem utvecklas. Några av de vanligaste effekterna relaterade till barn ångestsyndrom är: upprepade skolan frånvaro, låg självkänsla, alkohol eller droger och missbruk, problem med att få eller anpassning till arbetsmarknaden, och problem ångest i vuxen ålder.

Tidiga insatser och behandling kan göra hela skillnaden för ditt barn och kan förhindra dessa ytterligare komplikationer som härrör från ångest. Barn ångest brukar klassificeras i tre huvudkategorier, och de är: separationsångest, generaliserad ångest och tvångssyndrom.

Det finns 13 stora symptom du bör vara medveten om:

Ett. hjärtklappning eller snabb puls
2. svettning
Tre. darrningar eller skakningar
4. andfåddhet eller kvävning
Fem. kvävande känsla
6. obehag i bröstet eller smärta
7. illamående eller buk nöd
8. yrsel, yr, svimfärdig, eller ostadig
9. overklighetskänslor eller att vara avskild från sig själv
10. rädsla för att förlora kontrollen eller bli galen
11. rädsla för att dö
12. domningar eller stickningar
13. frossa eller värmevallningar

Dessa symptom och beteenden orsakar stor nöd i ett barns liv, och kan leda till betydande negativa effekter på den sociala, yrkesmässiga eller akademiska prestationer. Om ditt barn uppvisar några eller alla av dessa syptoms, se till att prata med en barnläkare eller psykolog omedelbart!

Några av de behandlingar för tonåriga ångest kan innefatta ökad fysisk aktivitet, en förändring i ditt barns kost, avslappning, eller meditationstekniker, och eventuellt även medicinering. Användning av anti-depressiva i jämförda med kognitiv beteendeterapi har visat lovande. Vanligtvis barnen svarar på en individuell behandlingsplan som kan inkludera familjerådgivning, psykoterapi, privat rådgivning, och kanske mediciner.