ångest

Ångest kan definieras som känslor som typiskt är negativt i naturen. Det kommer ofta består av rädsla och oro, och vissa organismer kan även uppleva fysiska tecken såsom illamående eller bröstsmärtor. Ångest är en komplex känsla, och är sammansatt av ett antal olika elments. Några av dessa faktorer är somatiska eller kognitiva, och kroppen förbereder sig för att ta itu med ett yttre hot. Hjärtfrekvensen snabbar upp, och blodtrycket ökar. De olika muskler i kroppen kommer också att få förhöjda nivåer av blod. Samtidigt kommer funktionerna i matsmältningssystemet sakta ner.

Människor som har ångest har i allmänhet en känsla av rädsla. Ett antal frivilliga och ofrivilliga processer sker i kroppen, och målet för dessa processer är att få organismen bort från källan som orsakar det att ha ångest. Ångest är en viktig känsla, och är utformad för att öka överlevnadsgraden av organismer. Hos människor verkar det som ångest kommer från hippocampus och amygdala, två regioner av hjärnan. När en person känner av dålig lukt eller smak, kommer det att finnas en stor mängd blodflöde som kommer att vara närvarande i amygdala. Den visar också att medelhög ångest kommer att finnas i denna situation också.

Baserat på dessa studier, förefaller det som om ångesten är utformad för att hålla människor och andra organismer från att äta mat eller föremål som kan vara skadliga för deras välbefinnande. Även ångest är normala, kan en person som har stora mängder av det har vad som kallas ett ångestsyndrom. I extrema fall kan personer med ångest har starka fall där de terroriserade. Ångestsyndrom är uppdelade i fobier, paniksyndrom, generaliserade ångeststörningar, och tvångssyndrom. Någon som lider av en fobi medför en onormal mängd rädsla för ett specifikt objekt eller situation. Människor som har fobier tenderar att ha omfattande fantasi, och inser att deras rädsla är ofta irrationellt.

När en person lider av en panikångest, kommer de att ha extrema panikattacker, och kan ha yrsel eller andningssvårigheter. Dessa attacker kommer normalt nå sin höjd på cirka 10 minuter. Generaliserat ångestsyndrom är vanliga, och åstadkomma en mycket större del av befolkningen. Det är vanligare hos både män och kvinnor, och kännetecknas av långa perioder av ångest som inte är relaterade till någon specifikt objekt eller situation. Med tvångssyndrom, den enskilde med att ha en besatthet eller tvång när det gäller vissa typer av beteenden. Människor som lider av denna störning kommer att se behovet av att göra något tvångsmässigt i syfte att minska sin ångest.

Många människor som har denna sjukdom måste vara extremt rena, och är rädda för bakterier. För att minska deras ångest, kommer de att tvätta händerna flera gånger på en enda dag. Det finns två huvudsakliga metoder som används för att hjälpa dem som lider av ångest, och det är antingen terapi eller medicaitons receptbelagda.