10-steg guideorganizing din skola för en terroristattack

Det var den första dagen i skolan i en NYC skolan. Föräldrar väntat otåligt deras barns nytt år, ny klass och nya förmågor som de tappade dem i klassrummet dörren, eller svävade tafatt i klassen undrar hur att säga adjö. Plötsligt en mammas mobiltelefon ringde. Hennes ansikte blev blekt. ”
Herregud, “sade hon.” En planet träffade World Trade Center. “Flämtar. Förvirring. Annan mobiltelefon ringde. Tears. Snart föräldrar kröp runt en liten radio i konferensrummet inte veta vad man ska säga eller göra. De kunde bara vänta.
New York och Washington DC skolor inför allvarliga och komplexa frågor. I vissa skolor är föräldrar saknas. Studenter bevittnat traumatiska våld från klassrummet fönster. Studenter överallt har sett angreppen på TV. Huruvida katastrofen drabbade på ett personligt eller gemensamt anmärkning skolan varje skola samfundet står inför utmaningen att integrera denna unika händelse i det dagliga lärandet.
Just nu är det viktigaste är att låta tårarna. Gråta, gråta och gråta lite mer. Ge kärlek, tröst och stöd. Mobilisera din samfundet att hjälpa alla. Känn med era hjärtan och nå ut med öppna armar. Dessa är de mörka dagarna av otänkbar förstörelse.
Innan dina tårar även torkar du måste då använda unflappable mod att återupprätta normala rutiner och strukturer i skolmiljön. Då, som tiden går, kan en lärare upptäcker en student som har blivit besatt av att rita brinnande tornen. Vissa elever kan ha problem att koncentrera sig, eller efterbehandling uppdrag.
Vissa lärare kan finna sig lätt trött och mindre energisk. Föräldrar kan ha ökande klagomål om barnsäkerhet, eller får svårare att lita på lärarna i klassrummet. Vissa kommer att ha förlorat sina jobb. Om lämpliga omhändertagande nät finns inom gemenskapen dessa problem kan lösas på ett helande sätt.
Det enda sättet att återställa din skola från förödelsen av terroristattacken mot USA är att skapa en medkännande gemenskap inom skolmiljön. Följande är en tio-steg guide för hur man skapar en gemenskap omhändertagande nätverk i din skola.
vet ditt samhälle.

Varje skola är samling subkulturer, särskilt bland studenterna. Den terrorist trauma kommer ha påverkat varje skola annorlunda, och det kommer att ha påverkat skolans olika subkulturer annorlunda.
Så snart som chef för skolan återupprättar normala skolan rutiner han eller hon bör ta initiativ till en fokusgrupp. Inkludera lärare, administratörer, psykisk hälsa personal, medicinsk personal, föräldrar, frihetsberövande personal (de är ofta mycket information om elevernas hemliga liv) och även några unga studenter ålder från olika kotterier (om tillämpligt).
Inkludera personal från varje årskurs i skolan. Använd detta möte för att checka in Ta reda på vad folk har märkt och observerat. Diskutera egenskaperna hos alla gemenskapens medlemmar och tänka på hur var och en har reagerat på tidigare svåra stunder. Identifiera vilka strategier har fungerat och som har misslyckats. Var uppmärksam på specifika studenter som kan ha särskilda behov.
Skapa ett uttalande.

När detta fokus möte (eller möten) är klar förvandla dina fynd i en position paper. Sammanfatta vem du är som en skola och ange dina filosofiska värderingar. I samband med dessa värden lista diskutera din känsla för vad de långsiktiga frågorna kan vara och se till att du inkluderar hänvisning till pågående aktuella händelser.
Identifiera de strategier som du använder för att hantera förväntade problem. Till exempel ditt uttalande kan omfatta ungefär så här:. “Tidigare har vi funnit att våra fjärdeklassare kan bli alltför konsumeras med våldsamma dataspel när de utsätts för stressiga förhållanden Vi ber alla föräldrar att begränsa men inte förbjuda videospel spelas till 1 / 2 en timme per dag.
Fråga ditt barn vad som känns bra om spel och sedan försöka ersätta andra aktiviteter som sport. I detta fall en grov fotboll eller fotboll är en mer integrerad och friskare uttryck för aggression än upprepad exponering för våldsamma bilder. Fysisk aktivitet hjälper till att frigöra spänningar snarare än videospel som inducerar mer spänning och skapar ett ökat behov av matchen.
I klassrummet kommer vi att prata om våldsamma bildspråk och skolpsykolog kommer att göra en presentation till fjärde klass klassrum. “Kom ihåg detta är ett exempel. Du måste titta på din egen skola för de typer av saker du räknar.
inrätta endast vuxna möjligheter att studera effekterna av terrorism på samhällen.

Ordnar inte processen grupper eller diskussionsforum. Folk kommer att bli mer lyhörda för organiserade och avgränsas möjligheter för prospektering för vad som hänt i deras liv. Bjud college professorer eller föräldrar som är terror experter.
Visa filmer som behandlar liknande händelser. Har huvudmannen talar om skolans säkerhet eller en förälder diskutera effekterna av terrorism på lokala företag – detta sätt alla är försiktigt informerade om vad olika medlemmar av samhället upplever.
Under dessa möten ger människor att diskutera sina svar och inte skär någon av. Låt diskussionen ta sin egen riktning. Om människor känner sig redo att uttrycka sig, kommer de. Låt det hända. Kontrollera att du har en av dina psykiska personal presentera men inte göra dem alltför uppenbar. Låt dem vara en avslappnad närvaro i rummet som kan eller inte kan försiktigt underlätta.
upprätta informella möjligheter till insamling.

Initiera en fredag ??kaffe timme när lärare och annan personal har raster. Be en förälder att inrätta en klass hela telefonen träd. Fråga PTA eller föräldraföreningen att ordna kul samvaro för föräldrarna, och att hålla koll på hur enskilda familjer gör. Igen, möjliggöra och stödja spontana diskussioner. Du ger strukturen. Låt relationer att växa på egen hand.
stödja lokala medborgarorganisationer.

Vårda de samhällsorganisationer som har i det förflutna eller i framtiden kan komma att bli ansvarig för att skydda din skola. Ta ut annonser för att komplettera räddningsarbetare, brandmän och poliser. Fira deras arbete.
modell vad som händer i den vuxna gemenskapen i barnets samhället.

Gör inte studenter processhändelser innan de är redo. Ordna för brandmän att besöka klasserna. Be föräldrarna att ge presentationer om hur deras professionella liv har påverkats av terrorismen. Ge informella möjligheter för insamling som äpple plockning händelser, lagsporter och skoldanser.
vad man ska säga till barnen.

Lyssna på barnen. För barn fem och under, bör lärare bara reagerar verbalized material. Lärarna bör upprepa vad de är i en positiv och engagerad sätt. Besvara frågorna ärligt och enkelt. Engagera barnets intellekt. Använd ord som tyder på att detta var en ovanlig händelse. Se till att ingen förskola barn felaktigt tror att de gjorde något fel.

För yngre elementära ålder barn är det bra att arbeta med projekt som visar triumf goda över det onda. Ta leveranser till en brandstation. Skicka brev till presidenten. Bli brevvänner med barn i NYC skolor, eller om det i New York, bli brevvänner med barn utanför New York.

Barn tio år och äldre och redo att ge sig in på mer filosofiska resor. Konfigurera debatterar lag och diskussionsgrupper. Beroende på enskilda barn och klasser införa komplicerade ämnen som US Foreign Policy. Låtsas inte att USA som ofelbar. Gör beskriva terrorister svar som orimligt. Se till att barnen ser att de saker som är fel med USA är inte riktigt vad föranledde terroristattack.
hänga på tight.

Förstå att något barn, någonstans, kommer att påverkas av vad som hänt. Terrorattacken kommer ha påverkat eleverna vid Stuyvesant High School i New York (ligger några kvarter norr om Ground Zero) annorlunda än elever i Anchorage Alaska eller Rom, Italien – men de kommer att påverkas.

Det kommer att förändra deras perspektiv på hur de ser på säkerhet, gränser och relationer. Räkna med beteendeförändringar i alla barn. Förutse studenter som redan är utsatta. Ta dem innan de faller ytterligare. Släpp inte taget. Psykologer, psykiatriker och socialarbetare är utmärkta resurser för barnet och för dig. Tuff kärlek fungerar också.

Sanna intresse och tro på en elev, dock är de oerhörda handlingar som kan spara en elevs liv. Pedagoger och staber support är de viktigaste personerna i ett barns yttre världen. Även om andra människor tar ditt arbete för givet inte du vågar. All personal i skolan bör påminna sig varje dag om att de är de viktigaste människorna i världen.
hitta ett kollektivt projekt för att arbeta tillsammans.

Bygg ett minnesmärke trädgård i en närliggande park. Skapa en skulptur. Plantera ett träd. Involvera alla – elever, lärare, föräldrar, administratörer, support och frihetsberövande personal och personal knuten till skolan.
ge alla medlemmar i samhället genom att vårda befintliga relationer.

Människor att övervinna attacker och trauma genom att åter uppleva deras effektivitet i världen. Se till att alla har en roll att spela i återuppbyggnaden av skolan.