specifika märken av klinisk depression

Alla upplever känsla “ner” då och då, men kliniska depression symtom är ofta uttalad, kronisk och långvarig. Denna sjukdom drabbar nästan 20 miljoner amerikaner varje år, och det är en sjukdom som kan behandlas med terapi och läkemedel.

Tyvärr kommer mindre än hälften av de människor som lider av klinisk depression aktivt söka behandling. De förväxla symptom i samband med detta försvagande åkomma som en normalt liv, tro att de kan hantera det ensam. Dock lämnas obehandlad, kan denna åkomma inverka negativt en persons privatliv, arbetsliv och allmän funktionsförmåga.

Sedan, om att identifiera de kliniska depression symtom är så kritisk, hur gör du det? För att ta reda, läs vidare.

kroniskt nedstämdhet eller ner

En konsekvent och obeveklig känsla av sorg eller ångest kan ofta vara ett tecken på sjukdomen. De flesta läkare kommer inte diagnostisera sjukdomen, men, tills problemet har pågått under en period av flera veckor.

sova och äta mönster förändras

En plötslig förändring i sömnmönster – som sover mycket eller inte sova alls – kan också vara symptom i samband med sjukdomen. Minskad aptit tillsammans med viktminskning är en annan indikator, som är ökad aptit och efterföljande viktökning.

Eftersom en ökning eller minskning i aptit eller en förändring i sömnmönster kan påverka kroppen fysiskt, kan dessa symtom bli ännu bidragande orsaker.

förändring i sexlust

Ofta patienter som diagnostiserats med sjukdomen klagar på en kraftigt minskad intresse för sex. Denna brist på intresse kan också utvidgas till andra trevliga aktiviteter

irritabilitet och ilska

När individer hantera övervinna stressen av klinisk depression, kan de blir ofta aggressiv, irriterad eller lynnig.

mystiska fysiska krämpor

Många människor lider av denna situation kommer att se sin sjukdom manifesteras i obotliga och mystiska fysiska sjukdomar såsom kronisk smärta, huvudvärk eller matsmältningsproblem.

svårt att fokusera och komma ihåg

Har du problem med att fokusera på arbetsuppgifter eller skolan? Att förlora din förmåga att göra kortfattade beslut eller komma ihåg små detaljer? Denna reducerade mentala kapacitet kan ofta vara ett identifierande symptom.

upplever onormal känsla av skuld

Människor som lever med eller lider av klinisk depression kan uppleva extrema känslor av skuld eller värdelöshet – såsom att vara något bra och alla vet det. På grund av detta, självmordstankar och död är inte ovanligt.

Klinisk depression symtom är inte en normal del av att vara människa, inte heller är de bara en del av en kvinnas naturliga kretsloppet. Depression är en allvarlig medicinsk sjukdom som drabbar miljontals människor, men det kan behandlas och med botas. Den verkliga tragedin i denna försvagande sjukdom är att det så ofta går obehandlade.