Information om depression

Depression har utvecklats till ett utbrett problem i dagens samhälle och det påverkar en av fyra kvinnor och en av alla åtta män. Det finns vissa människor som är bekanta och medveten om de många tecken och symtom på depression. Dessa inkluderar att vara irriterad, minnesförlust och inte kunna koncentrera sig, återkommande tankar på död eller självmord, att inte kunna sova, har känslor av hopplöshet, känsla värdelös, vinst eller förlust i aptit och socialt tillbakadragande för att nämna några. Det är hoppfullt att tro att depression är sorg och dess orsaker kommer helt enkelt att försvinna, men det mesta som är bara önsketänkande.

De huvudsakliga orsakerna till depression är ärftligt. Detta är ett bevisat faktum 40 till 70 procent av tiden och barn till deprimerade föräldrar är mer benägna att bli deprimerade sig som ett resultat av deras arvsmassa. En stressfaktor hos barn kan utlösa en latent risk för depression. De individer som tvivlar ärftlighet som en ledande orsak till depression erkänna att människor som lever med deprimerade människor är mer benägna att bli deprimerade själva. En förälder som lider av depression, kan sakna de nödvändiga föräldraskap eller kanske inte har uthållighet eller tålamod som krävs för att hantera ett barn ordentligt och detta kan vara en av orsakerna till depression. Ju mer vi förstår den roll som ärftlighet spelar när det gäller depression, desto mer kommer vi att förstå hur gener påverkar våra liv och stämningar.

En annan orsak till depression är låga serotonin nivåer och förlust av signalsubstanser i hippocampus har också identifierats som orsaker till depression. Det finns en annan orsak till depression kallas årstidsbunden depression och studier har visat att människor som är berövade ljus och värme på vintern och blir deprimerade är inte bara låtsas ha vintern blues eftersom de har ett problem som orsakas av de kortare dagarna och längre nätter. Om detta villkor inte behandlas, kan det utvecklas till fullt utvecklad depression. Det är också en bra satsning att hormoner spelar en del i orsakerna till depression, speciellt hos kvinnor som lider av Pre menstruation syndrom eller förlossningsdepression.

Andra saker som händer människor som förlorar ett jobb, få en skilsmässa eller att förlora en nära anhörig i din familj kanske inte är den faktiska orsaken till depression, men de kan utlösa den hos människor som är i hög risk kategori för att utveckla sjukdomen. Alla dessa händelser orsakar säkerligen en av oss att vara ledsen och ha en känsla av värdelöshet och det är en naturlig del av sorgeprocessen och det inte orsakar depression så länge dessa känslor inte bo med oss. Det finns några fysiska åkommor som kan orsaka depression såsom hepatit och vissa hjärtbesvär och produkter tillsammans med andra sjukdomar kan göra din kropp svag och trött.

Jag hoppas att du hittade den här informationen användbar och om du vill ha mer information om olika sätt att leva hälsosamt, vänligen besök min hälsosamma platsen levande webben där du hittar bra information som hjälper dig att leva ett långt och hälsosamt liv.