hur man kan stoppa ångestattacker naturligt och säkert

Om du undrar hur man kan stoppa ångestattacker naturligtvis är det förmodligen för att du har haft lite problem med drog-baserade meds. Du är inte ensam, har många av de drabbade funnit densamma, deras biverkningar är bara för mycket och / eller de återfall när de kom ut sin medicin. Här får du lära dig att sluta ångestattacker naturligt.

Först ska vi titta på varför drog-baserade läkemedel kan vara problematiskt för många människor …

Din läkare kommer normalt att förskriva saker såsom lugnande medel, antidepressiva och kanske betablockerare. Generellt sett deras syfte är att hantera dina psykiska symtom genom att agera på kemikalier i din hjärna, och, i fallet med betablockerare, hantera dina fysiska symptom på ångest. Vissa lugnande medel kan börja arbeta mycket snabbt, kan vissa antidepressiva ta flera veckor innan dina symtom börjar blekna.

Baksidorna av narkotika-baserade läkemedel är att de inte är ett “botemedel” för ångest, kan de hjälpa bara att styra och hantera dina symtom medan du är på dem. När du har avslutat behandlingen och du kommer av drogerna du är ångest kan återvända. Den andra nackdelen är att många av de mediciner har biverkningar som sträcker sig från relativt små till ganska allvarliga, t.ex. illamående till beroende. Dessa är bara några av anledningarna till att människor som du själv söker efter svar på hur man kan stoppa ångestattacker utan drog-baserade läkemedel.

Låt oss nu vända sig till hur man kan stoppa ångestattacker naturligt …

Den naturliga sätt att stoppa ångestattacker handlar om att minska din allmänna ångest nivåer och lindra stress. Detta beror på ångest attacker utlöses ofta av dig som står inför en stressande situation som bygger upp på toppen av dina redan är högre än normala nivåer av ångest. Denna ökning av ångest kan driva ditt undermedvetna “over the top” och så utlösa en ångestattack, även kallad en panikattack.

Om du kan minska din ångest nog då en vardaglig stressande situation är mindre sannolikt att utlösa en panikattack. Det är icke-medicinska behandlingar såsom psykoterapi, rådgivning, stödgrupper, hypnoterapi och även saker som akupunktur. Du kan få råd om dessa från din läkare.

Problemet är dock att ta itu med just din allmänna ångest, är att det är starkt påverkad av din “rädsla” för att ha en annan ångest / panikattack. Du kan vara medveten om denna rädsla eller ej, men det existerar. Och det finns eftersom symtomen av en attack är så skrämmande (t.ex. tro du har en hjärtattack) som du inte vill ha en annan.

Din rädsla är därför ständigt lägga till din allmänna ångest så att så länge det fortfarande är mycket svårt att bota din ångest. Med andra ord måste du eliminera din rädsla först, för att bli av med din ångest. Nu, även om du ville bo med dina meds, kan de inte eliminera din rädsla, bara du kan. Så för att verkligen stoppa ångestattacker naturligtvis måste du möta din rädsla.

Och det första du behöver göra är att alltid komma ihåg att symtomen av en ångestattack inte kan skada dig. De hemska symptom som du upplever är bara resultatet av ditt undermedvetna ta miste din plötslig stegring i ångest och stress som en livshotande situation. Det genomför då är det urtida reaktion som vi idag kallar “kamp eller flykt”. Det nästan omedelbart villkor ditt sinne, sinnen och kropp för att sätta dig in i den mest gynnsamma tillståndet för att kunna slåss eller fly från fara. De symptom som du upplever är resultatet av denna process. Det är allt de är, symptom, du är inte i någon fara.

En viktig del i hur man kan stoppa ångestattacker är naturligtvis att hitta en teknik för att hjälpa dig bli av med din rädsla. Här är bara ett urval av vad du kan åstadkomma med hjälp av effektiva tekniker …

Du kan möta din rädsla genom att försöka utlösa en ångestattack utan att vänta på nästa. Försök att just nu, försök att utlösa en ångestattack när du läser detta. Försök så hårt du kan. Du kan inte kan du? Anledningen är enkel, du har mött din rädsla genom att försöka åberopa det som du mest rädd. Du har tagit tillbaka kontrollen och diffust din rädsla, åtminstone under den tid detta experiment. Detta ger dig bara ett smakprov på vad du kan åstadkomma med rätt teknik.