Hawthorne effekt i EEG biofeedback och subliminal utbildning

Den Hawthorne Effect är en föga känd företeelse om det undermedvetna. En person börjar utbildning på något “nytt”. För några timmar eller dagar, det finns en betydande förbättring i denna utbildning, då, plötsligt, ingen förbättring eller i några få fall, är en omvänd i utbildningen upplevs.

Ingen “vet” exakt varför detta fenomen är en faktor i olika pedagogiska utbildningar situationer. Den stora teorin är att det kommer från det undermedvetna “motsätter sig förändring”. . Eller, kanske du använder den populära frasen “Om det fungerar, laga det inte”!

Även om det verkar förekomma mer i Subliminal utbildning än andra lägen, det är också närvarande i annan utbildning eller undervisning situationer, inklusive EEG biofeedback (AKA Neurofeedback). Som vanligt, det varierar med varje individ. En majoritet av personer märker aldrig några effekter. Varför göra en del, och inte andra? Vi vet inte – alltid ihåg att hantera sinnet, är var och en annorlunda (INDIVIDUALITET är nyckeln). Men i ett fåtal personer, kan detta Hawthorne-effekt vara mycket stark, och kanske skrämmande.

Eftersom denna Hawthorne Effect verkar vara vanligare i subliminal hjärnan träning, har jag gett detta ämne en hel del tanke, och har följande teorier om hur detta Hawthorne Effect kan arbeta i olika individer:

* Enligt min mening är den mest troliga orsaken till denna effekt det undermedvetna s “motstånd mot förändringar”, som en del av vår inneboende försvarssystem. Datorn delen av vår hjärna försöker upprätthålla status quo.. Detta kallas homeostas i medicinska språket. I lekman språk, “inte fixa det som inte är trasigt”.

* En annan möjlig faktor för vissa personer kan vara att det undermedvetna inte vill att hjärnan problemet löst. Det undermedvetna är ett konstigt, och ibland, en skumma plats faktiskt. Jag hittade en gång med hypnos, att en mycket fet dam omedvetet inte vill förlora fett eftersom hon var “straffa” sin man. Bedwetters ofta omedvetet “straffa deras föräldrar”. Låter dumt, men det är sant som någon bra psykolog kan vittna. Målen för det omedvetna motsäger ofta målen för den medvetna!

* En något liknande omedvetna motiv kan vara att personen är “straffa” deras själv för några riktiga eller inbillade skuld.

Till varför denna Hawthorne Effect verkar vara något vanligare används i subliminal utbildning än i EEG BF träning, är det sannolikt att använda det medvetna sinnet att arbeta på det omedvetna kan tyckas vara mer “lugnande”, och skapar mindre motstånd mot förändring. Dock har vissa personer som arbetar i EEG BF (AKA Neurofeedback) rapporterade detta samma effekt på vissa praktikanter.

Nu när (hoppas jag) du förstår Hawthorne Effect lite bättre, låt oss se vad det betyder för dig och din! Först och främst – vara säker på att du kan komma till någon skada i att helt enkelt fortsätta att träna som du gjorde. Den Hawthorne Effect har aldrig skadat någon, utom att skrämma dem att göra vad de vill göra.

Om du bara hålla på att sova medan du spelar Bate ljud hörselträning, i ett par dagar eller så, kommer du att märka att du är nu, återigen, förbättras i olika symtom. Keep on lastbilstransporter, som ordspråket säger, och du kommer att bli bättre.

För mycket mer information om andra specifika problem, kan du gå till dr Bate två andra webbplatser som har massor av gratis information om näringspåståenden och Ortomolekylära / alternativa terapier samt EEG biofeedback. Dessa är:

phil Bate PhD – pensionerade ortomolekylära psykolog
uppfinnare och patentsökt hållare för
hjärnan våg amplitud förändras via auditiv träning
http://subliminals-training.com
http://bateaudio.com