är jag deprimerad

Är jag deprimerad? Vill du fråga dig själv denna fråga? När det gäller depression, kan det vara svårt att avgöra om det är något som du verkligen lider. I dagens värld när livet verkar vara högdragna och stressande fler gånger än inte, kan det verka som en liten depression faktiskt förväntat och normal. Det är när folk börjar fråga sig själva “Är jag deprimerad?”

Men förstår att detta är verkligen inte fallet. Om du frågar någonsin dig själv “Jag är deprimerad?”, Då är chansen att ja ja, du är. Om du vill veta om depression är något du behöver oroa dig för, tänk på följande tecken och symtom.

känslor av hopplöshet

När man tillbringar mycket tid känsla som oavsett vad du gör det bara inte kommer att göra något bra i ditt liv, så är detta ett allvarligt symptom på depression. Att inte kunna hitta den ljusa sidan av saker och känslor av att vilja ge upp innan du ens börjar är relaterade till vissa frågor som du bara behöver ta itu med innan du kan börja känna sig lite mer optimistisk.

letargi och sömnighet

Om du har svårt att komma upp på morgonen och du tenderar att känna sig trött och slö hela dagen utan att kunna uppbåda energi bara för att ta hand om dina grundläggande behov, är chansen att du lider av depression. Detta kan verkligen få dig att känna slitna och ned, vilket i sin tur kan få dig att känna ännu mer deprimerad.

självmordstankar

Detta är ett tydligt tecken, men vissa människor passerar dessa känslor ut som stress. Problemet är att ju längre du har dessa känslor för djupare depression får tills du är så deprimerad att det är nästan omöjligt för dig att få hjälp för dig. Det är oerhört viktigt att söka hjälp vid de första självmordstankar.

problem med att kommunicera med andra

Oavsett om det är för att du helt enkelt inte känner för det eller om du bara inte kan hitta samband som det tar att effektivt kommunicera med andra, är detta ett allvarligt tecken på att vara deprimerad. Det är oerhört viktigt att kommunicera med andra för att lyckas få igenom livet. Så inte göra så ont dina relationer och din tankeprocess.

Om du tror att du är i gamla hjulspår och depression har satt in i ditt liv, är det viktigt att söka rätt sorts hjälp och det finns inget bättre ställe att börja än vänner och familj. Dela problem eller funderingar om ditt liv med nära och kära kan inte bara hjälpa dig genom svåra tider, men det kan också stärka banden.

Tyvärr har inte alla lyxen av vänner och familj att vända sig till så nästa ställe att vända är en kommunal myndighet som specialiserat sig på att hjälpa dem med depression. De flesta regeringar runt om i världen har satt upp gratis hjälp-linjer och byråer som kan hjälpa dig genom svåra tider. Det bästa sättet att hitta dem är att göra en lokal sökning på Internet i ditt område.

Det är också din husläkare som du kan tala med konfidentiellt om några känslor eller problem du sysslar med. De kan föreslå behandlingar, terapeuter och naturläkemedel som kan hjälpa dig erövra depression och personliga problem du sysslar med.

Kom bara ihåg, är inget problem för stort eller litet för att prata med någon om … “Ett gemensamt problem är ett problem halveras”