Är ditt barn lider tonåring depression

Teen Depression är ett snabbt växande problem i vårt samhälle idag.

Bortsett från fetma, är tonåring depression är en av de viktigaste frågorna som påverkar våra ungdomar idag. Nå nära epidemiska proportioner, är tonåring depression bidrar oerhört till oräkneliga antal tonåring dödsfall via självmord-tusen per år och otaliga fler försök. Teen depression kan vara ett svårt problem att diagnostisera för föräldrar, så många tonåringar ofta inte kommer att öppna upp med sina föräldrar och när det kommer till depression många kommer inte att prata med sina vänner på grund av status quo av depression. Teen depressionssymptom är väldigt mycket samma som vuxna. Några av symptomen är:

• Brist på motivation eller allmänt intresse för dagliga aktiviteter
• Känslor av hopplöshet
• Eventuella självmordstankar
• Tecken på tillbakadragande från vardagliga vänner

Om du misstänker att din tonåring kan vara deprimerad, prata med honom eller henne och ta dem till läkare. Antidepressiva läkemedel förskrivna idag men kan inte vara det enda tillgängliga alternativet. Vetenskapliga studier under de senaste åren har nått några häpnadsväckande slutsatser om tonåring depression. Nyligen har flera studier slutsatsen att självmordstalen faktiskt har gått upp för tonåringar som tar antidepressiva läkemedel, giltigheten av sådana studier har ännu inte fastställts.

Många av de patienter som behandlas med höga doser av antidepressiva medel är i allmänhet självmordsbenägna ändå, så det gör det svårt att avgöra om läkemedlet i sig faktiskt bidrar till självmord eller om tonåringar antingen inte tar sina läkemedel, eller läkemedel är inte agerar snabbt tillräckligt för att lindra depression. Det bör också noteras att användningen av anti-depressiva läkemedel troligen har hjälpt fler tonåringar än inte.

Grundlig forskning bör göras innan något beslut fattas att ta anti-depressiva medel. Prata med vänner och familj och fråga runt om de vet någon som tar anti-depressiva läkemedel och deras framgångar. Efter påbörjad behandling noggrann övervakning av ditt barn bör göras av dig och din läkare. Många gånger en typ av anti-depressiva kanske inte fungerar så att en annan kan prövas.

Det finns andra behandlingsalternativ som finns för ditt deprimerade barn. Depression chatt genom rådgivning är ett möjligt alternativ om ditt barn inte lider av svår depression. Alternativt, kan du överväga elektrokonvulsiv terapi eller nervstimulering som möjliga behandlingsalternativ för dem som lider med tonåring depression. Magnetiska och hormon baserade terapier finns även möjligheter till behandling, men de är helt experimentell på denna punkt och ingen vet säkert ännu om de faktiskt kommer att arbeta för att förebygga depression på lång sikt. Förstå depression och dess symtom bör hjälpa dig att avgöra vilken typ av depression ditt barn får eller inte får ha och hjälper dig att söka professionell som kan behövas.

Dennis m driscoll
förståelse depression