anti ångest dugs

För alla som lider av ångest, panikattacker, sociala ångestattacker och andra liknande psykiska sjukdomar, är önskan att hitta en viss lättnad mycket viktigt. Men det finns många olika läkemedel som finns på marknaden idag och hitta en som fungerar för dig kan vara lite skrämmande. Det bästa sättet att hitta rätt anti ångestdämpande mediciner för dig är att prata med din läkare och hitta en behandling som kommer att lindra dina problem.

Om du är intresserad, visar den medicinska resonemanget bakom anti ångest droger de har vissa kemikalier i dem som ger en lugnande och avslappnande effekt på patienten. Det finns dock vissa biverkningar från dessa läkemedel och det är därför bäst att rådgöra med din läkare innan du påbörjar en behandling med någon anti ångest droger.

Det traditionella sättet att behandla ångest brukade vara med ångestdämpande, som var anti ångest agenter. Idag medan dessa anti ångest droger fortfarande används finns det andra metoder som också används. För många människor dock, behandlar sitt överdriven ängslan med anti ångest droger är det mest beprövade sättet att minska sina symtom och tillåta dem att leva ett normalt liv.

De mest populära ångestdämpande idag är Bensodiazepiner. Andra som Alprazolam (Xanax) och Lorazepam (Ativan) används också. Valium (diazepam) används fortfarande mycket för att behandla symtom på ångest, men dess aktiva medlet desmetyldiazepam, gör valet av Valium en tvivelaktig lättnad format.

En annan typ av anti används ångest medicin är att SSRI eller serotonin-specifika SSRI. Dessa tillhör den klass av antidepressiva läkemedel. Andra typer av anti ångest droger är serotonin specifik SSRI eller SSRI. De varumärken som ges inkluderar Citalopram, Fluoxetin, fluvoxamin och andra. Dessa SSRI har lindrigare former av biverkningar än de vanliga anti ångest droger, och det finns också mindre chans att bli beroende av dessa droger. Den största nackdelen med SSRI är att du måste ta dem kontinuerligt i upp till tre till fem veckor innan några tecken på förbättring börjar visa.

Även om det är kända och rapporterade biverkningar från fortsatt användning av bensodiazepiner och Buspirones, kan personer som lider av mildare klagomål använda dessa anti ångest droger utan att bli alltför beroende av dem. Bensodiazepiner kan ges minst 30 till 60 minuter innan en person som lider av ångest utsätts för några stressiga situationer. Buspirones ta minst 2 till 3 veckor innan en förbättring kan ses.

Du bör också vara medveten om de biverkningar som vissa av dessa anti ångest droger kan ha på dig, särskilt om du lider av vissa sjukdomstillstånd eller lider av allergiska reaktioner mot vissa läkemedel, eller är gravid eller försöker att bli gravid eller om du är en amning mor. Som med alla läkemedel och behandlingar bör du alltid rådgöra med din läkare innan du tar någon medicin. Det är hoppfullt att prata med din läkare kommer att förse dig med den information som behövs för att minska och bota din ångest framgångsrikt.