ångest behandling – den naturliga botemedel för ångest lättnad

L-Theanin, naturligt förekommande i grönt te, visar sig vara effektivt i att hantera ångestsymtom och ge ångest lättnad

Ångest är ett tillstånd av intensiv rädsla, osäkerhet, oro, eller oro på grund av väntan på en inbillad eller verklig hotande framtida händelse. Ångest kan vara både fysiskt och psykiskt förödande för Ångest sjukes liv. Ångest är ofta sub-kategoriseras enligt inriktningen av det uppfattade hotet. Det är social ångest, separationsångest, dejting ångest, prestationsångest, matte ångest, etc. Stress och ångest går ofta hand i hand, och kan resultera i ångest depression som den enskilde känner sig maktlös att få någon ångest hjälp.

Det finns en mängd av anti-ångest behandlingar att tänka på att övervinna ångest. För vissa, ångest mediciner visa sig vara en källa till ångest lättnad. Övrigt: s föredrar att inte använda någon av ångestdämpande läkemedel och välja mer naturliga botemedel för ångest förvaltning. Dessa kan inkludera örter för ångest, akupunktur behandlingar ångest, vitaminer ångest, aromaterapi för ångest lättnad, har även hypnos har visat sig fördelaktigt att övervinna ångest.

Denna artikel diskuterar kanske lite kända aminosyran L-Theanin som en naturlig botemedel för ångest lättnad.

L-Theanin är en unik fri form aminosyra som bara finns i te fabriken och i svamp Xerocomus badius och vissa arter av släktet Camellia, C. japonica och C. sasanqua. Ofta dricker grönt te rapporterar en känsla av lugn som de känner efter intag av en kopp eller två trots att grönt te har ungefär hälften av koffeinet i kaffet. Detta beror på den höga L-Theanine innehåll.

Förutom att minska ångestsymtom, har studier visat L-Theanin kan vara effektiva för att främja koncentration, stödja immunsystemet, förbättra inlärning, sänker blodtrycket, ökar bildningen av den inhibitoriska neurotransmittorn GABA, och ökar nivåerna hjärnans dopamin bland andra positiva fördelar utan känd nackdel.

Studier i samarbete med Taiyo Kagaku Co, The University of Shizuoka, och familjeplaneringsprogrammet Institute of Japan har visat att kvinnor som tar 200 mg L-Theanin dagligen har lägre förekomst av PMS-symptom. Dessa symptom omfattar fysiska, psykiska och sociala symtom. Totalt sett var en betydande lindring av PMS-symptom av L-Theanin observerats.

Medan fortfarande under utredning, visas L-Theanin ha en roll i bildandet av den inhibitoriska neurotransmittorn Gamma aminosmörsyra (GABA). GABA block släppa av signalsubstanserna dopamin och serotonin, spelar en nyckelroll i avslappning effekt.

Alla vet att effekterna stress och ångest kan ha på en persons fysiska tillstånd av välbefinnande. Fascinerande neurokemi forskning har visat att givet ett skott av GABA huvudsak vände tillbaka klockorna i hjärnan hos äldre apor, vars hjärnans funktion kortvarigt drivs på nivåer som normalt ses hos apor mindre än hälften av sin ålder.

GABA, eller gamma-amino smörsyra, är en signalsubstans kemikalie som är nödvändig för att optimera hur hjärnceller sända meddelanden till varandra och verkar för att lägga sordin på oönskad hjärnan signalerar aktivitet. Även GABA åldersrelaterade nedgången inte har dokumenterats i människor, föreslår en rad studier i däggdjur, inklusive andra primater, att en liknande process är på jobbet i människor.

Apor åldrarna 26 och 32 – anses ålderdom för apor – som fick GABA direkt levereras till sina nervceller svarade på visuella mönster, till exempel blinkande lodräta och vågräta linjer, ungefär på samma sätt som apor i åldern 7 och 9 år gamla gjorde.

Utan GABA leverans, hade apor “åldrade hjärnor svårare kvicka neuroner som specifikt spårvidd olika aspekter av djupseende, rörelse och färg. Istället, äldre apor har mer slumpmässiga skjutningar som gör det svårt att iaktta visuella nyanser. Hos yngre apor hade GABA ingen effekt eftersom deras hjärnor redan hade optimal GABA funktion.

L-Theanin anses vara säker baserat på dess historisk användning som en komponent i te och på gynnsamma toxikologiska studier. Te är den mest konsumerade drycken i världen efter vatten, och har konsumerats under tusentals år av miljarder människor. Det uppskattas att en tung te drinker (6-8 koppar dagligen) konsumerar mellan 200 till 400 mg av L-Theanin dagligen.

Medan dosering för depression och ångestsyndrom förblir individuell, rekommenderas att ta 100 till 200 mg 1 till 3 gånger dagligen för ångest lättnad. Baserat på resultat från kliniska studier, har det visats att L-Theanin är effektivt i enstaka doser i intervallet 50-200 mg. Det föreslås att individer med högre nivåer av ångest ta en dos vid den högre änden av det effektiva området (100 – 200 mg) för att övervinna ångest.