alternativ för svår depression

Svår depression kan vara överväldigande. Om allt verkar mörkt, är det svårt att kalla energi för att komma ur sängen, än mindre kalla enheten att avsluta dagliga uppgifter eller göra ändringar i ditt liv. Det finns ett ljus i slutet av tunneln, särskilt för dem som är villiga att följa en tre steg program som kommer att hjälpa till att läka hjärnan, så den kan börja producera neurochemicals som i slutändan kommer, hjälper dig att klättra ur depression en gång för alla.

Innan vi kommer in i denna behandlingsplan, låt oss tala om de symtom som drabbar dem som är allvarligt deprimerad. Sådana människor är ständigt ledsen och har en platt affekt. De har förlorat sin glädje i livet. Depression kan drabba vem som helst, vanligtvis varar i 6-9 månader och åtföljs ofta av andra symtom som aptitlöshet, problem med minnet, svårighet att fokusera, oförklarad värk och smärta och sömnsvårigheter. Vanligtvis svår depression följer en plötslig förändring i livet: Förlust av ett jobb, död av en hustru eller barn eller någon annan livsförändrande händelse.

Även om många kroniskt deprimerade patienter tar läkemedel såsom MAO-hämmare, SSRI eller tricykliska antidepressiva, det finns också ett ökande antal människor som använder naturläkemedel istället. Droger kan fungera bra för vissa människor, medan andra inte kan tolerera biverkningarna. Det är ironiskt att allt fler anser droger vara den bästa behandlingen för depression när naturläkemedel (i form av örter och naturläkemedel formuleringar) har framgångsrikt använts sedan början av tiden, vilket läkemedel de nya barnen på blocket.

Innan du tar något receptbelagt läkemedel, rådgöra med din läkare och se till att du förstår de möjliga komplikationer. I vissa fall kan biverkningarna faktiskt förvärra symptomen på depression, så du måste ha någon som bryr sig vem som kan checka in med dig och se hur du mår. Dessutom är det viktigt att veta att läkemedelsföretagen inte förstår hur antidepressiva läkemedel verkar eller de långsiktiga effekterna på hjärnan. Av dessa viktiga skäl, många människor, särskilt de som bor i mer progressiva länderna i termer av hälsa och välbefinnande, tar naturläkemedel istället.

Dessa naturliga mediciner innehåller beprövade ingredienser som Passion Flower och johannesört som har använts i hundratals år för att höja stämningen och lyft depression. De fungerar genom att öka produktionen av må-bra-signalsubstanser, som serotonin och dopamin. En standardiserad formulering av dessa två örter (för att säkerställa att du får samma dos varje gång) är det mest effektiva naturliga behandling för svår depression på marknaden. Detta är det första steget i vår hälsosamma alternativ protokoll. Börja ta ett botemedel eller mediciner som hjälper dig att må bättre. När du känner dig bättre, kommer du att ha motivation att göra andra förändringar i ditt liv.

Nästa, göra små förändringar i din kost. Folk glömmer att maten är vår bästa medicinen och du behöver för att stödja din användning av ett naturläkemedel med en hälsosam diet. Om du äter mycket förädlade livsmedel, börja i liten skala. Ät färska gröna och massor av grönsaker i säsong. Dessa ger dig fytonäringsämnen som kommer att läka hjärnan på cellnivå. Ät blåbär som är utmärkt för hjärnans hälsa. Se till att äta magert protein och hälsosamma oljor, som olivolja. Istället för att ta tag i en påse chips, äta krispigt morötter, råa nötter eller lättsaltat selleri. Göra hälsosamma val av mat och din kropp kommer att ha de näringsämnen den behöver för att läka sig själv.

Tredje, eftersom den naturliga botemedel för svår depression och hälsosam kost plan börjar att förbättra din hjärnans funktion och lyft depression, måste du komma ut och röra sig. Kroppen är konstruerad för rörelse och motion är ett måste. Börja i liten skala. Ta en promenad runt kvarteret och ta in skönheten i den naturliga världen. Notera de vackra saker som du uppskattar och hur bra det känns att kunna flytta din kropp. När du börjar att inse hur mycket livet har att erbjuda dig, din känsla av sammanhang och glädje kommer att växa.

Uppenbarligen handlar det här programmet för gravt deprimerad gå igenom en process. Börja med naturläkemedel, då ersätta hälsosamma livsmedel för bearbetade livsmedel och slutligen lägga motion. Ta baby steg om du behöver. Slutligen, hitta någon att prata med om dina känslor. Det behöver inte vara en terapeut, kan det bara vara en god vän. Dela din resa med dem, så att du känner att du har en kamrat. Du är inte ensam. Varje vuxen har upplevt någon grad av depression på en gång eller annan. Du kanske också vill överväga att skriva dina känslor, triumfer och upptäckter i en journal.