vad du ska göra när du är stressad

Detta är ett fantastiskt tips från Touch För hälsa för att hjälpa dig när du är stressad, arg, orolig eller upprörd. Försök hålla din frontal höjder. Dessa knölar på din panna som en hel del personer som innehar instinktivt när de är upprörda.

För er som inte gör det naturligtvis, låt mig hjälpa dig att hitta dem. Känn dig från mitten av ögonbrynen går mot hårfästet. Din panna kommer utåt innan den kröker tillbaka in mot hårfästet. Håll din panna på de punkter där det är längst ut – när det gäller 3cms (1 25 inches.) Ovanför mitten på varje ögonbryn.

Medan du håller dessa punkter tror när det gäller den stressande händelsen. Det kan vara något som redan har hänt, något som är när det gäller att hända, eller något du fruktar aldrig får hända! Gradvis ska du finna att stressen minskar.

Du kan använda den för små saker, men du kan även använda den för mer traumatiska händelser också. Om de tankar / bilder är alltför överväldigande initialt, tänk dig att du tittar på den på en TV – du kan alltid stänga av den om blir för stressigt – det är du som bestämmer. Du kan titta på den i svart och vitt huruvida det känns mer bekvämt också. Använd den för att desarmera något som du känner dig orolig, stressad, arg eller rädd när det gäller.

Du kanske vill göra det flera gånger täcker olika distinkta funktioner i problemet. Du kan göra dem en efter en, eller vid olika tillfällen, beroende på vilket som känns bäst för dig.

När du håller de punkter och tänka / föreställa händelsen, kommer du med all sannolikhet att börja känna sig lugnare – du kan även hitta att du börjar känna lite uttråkad tänkande när det gäller detta scenario som antecedently stressad eller retade dig så mycket .

Varför fungerar det?

Dessa queer punkter på pannan, så kallade frontal höjder, är reflexpunkter med kopplingar till den centrala meridianen (involverad i hjärnan), magen meridianen (och magen ofta kannor när du är orolig eller arg), och urinblåsan meridianen (resor till loo / badrummet är ofta nödvändigt när vi är oroliga).

Som av sen jag förklarade denna själv-stöd teknik till ett företag kollega – en angelägen mountainbike-åkaren som hade haft en allvarlig cykelolycka vid 30 miles i timmen och hade brutit hans skalle och nyckelben. Hans ben hade lagat, men han var nu då och då rädda för sporten han älskade.

Detta är vad han skrev till mig senare:

“Jag vet inte hur jag ska tacka dig nog för den teknik som du beskrev för mig över telefon häromdagen, det hjälpte mig enormt!”

I nästa vecka skickade han mig detta budskap:

“Din tips fungerade återigen igår kväll – gick ut (i kolsvart med mitt Light & Motion” daylighter ‘ljus) och gjorde en hel del seriös singel-tracking och downhilling Jag trodde aldrig att jag skulle göra det igen -! Någonsin ! Tack så mycket!!!!! Det var strålande!!! ”

Det kan vara svårt att tro att något så enkelt kan vara effektiva på att ta bort ångest och stress, men prova och se.