eftersom tekniken utvecklas, så gör eventuella sömnapné lösningar

Sömnapné är en form av störd andning i sömnen. Av de tre typer av sömnapné, obstruktiv, som orsakar luftvägarna till partiellt eller fullständigt kollaps, är den vanligaste en och drabbar mer än 18 miljoner amerikaner. Konsekvenser av sömnapné kan vara livshotande, inklusive högt blodtryck, stroke och hjärt-kärlsjukdom. Sömnapné lösningar varierar, beroende på sjukdomens svårighetsgrad och på patientens sjukdomshistoria.

Allt från livsstilsförändringar till operation, sömnapné lösningar har också en rad effekter. Enkla förändringar som att använda en luftfuktare under sömnen, rensa näsgångarna av överbelastning innan du går till sängs, och undvika vilar på baksidan kan lindra sömnapné. Hypnos, naturliga örter, akupunktur har också föreslagits som möjliga lösningar sömnapné. Bryta dåliga vanor, såsom matmissbruk, suga för mycket alkohol och rökning kan ha en chock, alltför.

I vissa fall gör enkla sömnapné lösningar inte helt lindra problemet. Muntlig apparater, apparater både i mun vakter används inom idrotten, hålla luftvägarna öppna. En mandibular avancemang enhet (MAD) skjuter underkäken framåt. En tunga-kvarhållande anordning förhindrar att tungan faller tillbaka över luftvägarna. Den MAD är ofta justerbara så någon tandläkare kan justera käken efter behov.
Tryckluft är en annan av alla lösningar sömnapné. Via en medicinsk pumpen genom ett flexibelt rör fäst vid en mask, är en ström av trycksatt luft pumpas in i patientens mun, att hålla luftvägarna öppna. CPAP, continuous positive lufttryck är vanligast och kommer med en mängd olika tillbehör, inklusive luftfuktare, rörlig och utandning trycket luft, och en luft varmare.

Syftet med behandling av obstruktiv sömnapné är att lindra / ta bort orsaken till hinder, så flera sömnapné lösningar inkluderar rutiner för att vidga luftvägarna. En sådan lösning är vävnad minskning. Med användningen av en nål ansluten till en radiofrekvensgenerator kan RFTR (Radiofrekvens Tissue Reduction) minska den inre tjockleken av vävnad på tungan, på den mjuka gommen och på halsen. Minska tungan storlek aids i två sätt: mer utrymme i luftvägarna, och mindre vävnad som kan skapa en blockering.

Kirurgiska ingrepp som lösningar sömnapné är vanligen avsatt som en sista utväg. De flesta av de förfaranden som är utformade för att hjälpa till att öppna / vidga luftvägarna. Uvulopalatoplasty, krymper eller ta bort uvula (den biten av vävnad som dinglar från taket i munnen), är ett exempel. För sömnapné kompliceras av nästäppa, operation för att räta ut eventuella septum (skiljeväggen mellan näsborrarna) kan vara ett alternativ. Tonsillektomi eller adenoidectomy kan också vara effektiva.

Maxillomandibular avancemang (MMA), vanligtvis utförs för de svåraste fallen, är mest invasiva av sömnapné lösningar. MMA handlar loss övre och undre käken, flytta dem framåt och sätt tillbaka dem med några pinnar eller plattor.

Sömnapné är en typ av kronisk sjukdom och kan kräva en livstid av behandling. Forskning pågår på alla vägar i lösningar sömnapné, och eftersom tekniken utvecklas, så gör möjliga lösningar sömnapné.