depression medicinering kan orsaka sexuella biverkningar

När du tänker på biverkningar av mediciner som du kan tänka på huvudvärk eller några störningar i magen, men du trodde aldrig om sexuella problem, eftersom det för vissa är det för mycket när du har depression.

Enligt en artikel publicerad i tidskriften Psychiatric Annals, får minst 50 procent av människor som tar antidepressiva medel i klassen selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) upplever sexuella biverkningar, såsom oförmågan att hetsas och svårighet att uppnå orgasm.

Den rapporterade förekomsten av sexuell dysfunktion (SD) med olika antidepressiva läkemedel, till exempel, varierar ganska kraftigt, delvis beroende på de metoder som används för att samla in sådan information.

Forskare i en nyligen publicerad studie, där patienter fick nyare antidepressiva, observera att den rapporterade förekomsten av sexuella biverkningar i produktmärkning för nya läkemedel är cirka 15 procent, men när frågan direkt, upp till 70 procent av patienterna rapport SD.

Orsaken till detta problem är inte riktigt klart ännu, men om du var diagnosen att ta antidepressiva läkemedel för din depression och du har upplevt sexuella biverkningar som nämnts ovan, vara noga med att berätta för din läkare om det.

Vikten av att göra detta är att din läkare kan justera din medicinering regim eller ändra din medicinering om det är möjligt, så du kommer att kunna fortsätta att ta antidepressiva behövs utan att offra din sexuella njutning och aktivitet.

Denna fråga är dock inte så enkelt som att verka vid första anblicken, eftersom deprimerade patienter med sexuella dysfunktioner orsakade av medicinering leda dem till icke-efterlevnad av antidepressiv läkemedelsbehandling som också kan komplicera sin depression tillstånd.