postpartum depression symptom – vara uppmärksamma på dessa förlossningsdepression tecken

Så du har precis fött en underbar bebis. Du bör känna glad, eller hur? Men varför känner du ner? Varför invadera negativa tankar ditt sinne? Varför känner du ibland att du hatar ditt barn? Kanske är det inte bara en fråga om blues. Du kanske upplever symptom förlossningsdepression. Läs om förlossningsdepression symptom här och ta reda på om det finns något mer att din blues.

Men innan vi går in på symptomen, lita på att förlossningsdepression är normalt. Det betyder inte att du är en dålig mamma eller bli galen. Det är ett helt normalt tillstånd orsakas huvudsakligen av variationer i hormoner.

Nedan finns några tecken på förlossningsdepression du måste se upp för:

Överdriven oroande. Är du orolig mer än vanligt? Tror du på ovanliga, långsökt scener av något dåligt händer dig eller din familj?

Irritabilitet. Är ditt tålamod bär tunna i dessa dagar? Vill knäppa du lätt på människor?

Sömnproblem. Har du problem med att sova, eller sover du för mycket? Endera av dessa två ytterligheter kan betyda postpartum depression.

Konstant depression. Är sorg eller en överhängande känsla av undergång din ständiga följeslagare? Ser självmord alltmer lockande för dig varje dag?

Gråtmildhet. Känner du dig mer gråtmild än vanligt? Blir du lätt upprörd?

Problem att koncentrera sig. Är du tankspridd ofta, distraherad eller har problem med att fokusera? Vill du “stänga ute” mitt i en konversation?

Obehag eller likgiltighet mot barnet. Detta är det symtom som är utan tvekan den svåraste att hantera. Du kan hata dig själv och känner att du är en dålig mamma för att känna på detta sätt, men oroa dig inte – det är mycket vanligt för kvinnor med förlossningsdepression.

Förlossningsdepression kan ibland försvinna efter några dagar eller två veckor. Men om symtomen varar längre än denna period, kan du behöva söka professionell hjälp redan. Om du har allvarliga tankar på att skada dig själv eller ditt barn, då är det bäst att söka medicinsk hjälp omedelbart.

Vara uppmärksam på dessa förlossningsdepression symptom och vidta åtgärder vid behov.