Dystymi är ett annat namn för kronisk depression

Dystymi är ett annat namn för kronisk depression. Denna sjukdom kan vara allvarlig men inte lika allvarlig som skjutningarna med egentlig depression. Många människor inser inte ens att någon de känner belastas med kronisk depression. Vanligtvis någon med denna sjukdom kan leva ett vanligt liv. De går till jobbet eller skolan och går sina dagliga liv utan så mycket som att orsaka en krusning på vattnet. Detta beror på det faktum att de tecken som orsakas av denna sjukdom inte visas på utsidan av kroppen, men på insidan. Det finns både fysiska och psykiska resultat från denna sjukdom.

Kronisk depression kommer inte att orsaka dig att hosta, nysa eller köra en feber. Ett utslag kommer inte att bryta ut på din kropp. Men du kan väl känna hjälplöshet, värdelöshet och hopplöshet. De drabbade kan uppleva problem med sömn och sömnlöshet. Denna sjukdom kan lämna offret med en konstant ledsen eller tom känsla som hotar att konsumera dem. Vanligtvis de som påverkas av sjukdomen kan också uppleva episoder av att tänka på döden eller självmord. Med psykisk sjukdom det kräver en närmare titt och en hel del erfarenhet för att känna igen symptomen eftersom offren jobbar hårt för att dölja problemet

Det finns några viktiga behandlingsalternativ för personer med kronisk depression. En av de mest populära metoder är psykoterapi. Du handskas med psykisk sjukdom med en mental inställning. Genom psykoterapi Doktorn kan försöka hitta orsaken till depression och arbeta för infusion positiva utsikter för patienten. Antidepressiva medel som bidrar till att hejda spridningen eller försämring av tillståndet är ett annat alternativ. I många fall är svaret att utnyttja båda alternativen för att åstadkomma ett positivt resultat. Även kronisk depression är inte depression det kan säkert leda till det. Som med många sjukdomar, är tidig upptäckt är en av de mest kraftfulla verktyg i kampen mot detta.

Normalt blir kronisk depression ett problem när det kommer till den punkt att sjukdomen börjar orsaka problem i vardagen. När det påverkar din förmåga att arbeta eller att relatera med andra människor så något måste göras. De som lider av kronisk depression är inte galen eller psykiskt galen. De har problem som måste lösas och hanteras med omsorg och stöd

Vem som helst kan bli ett offer för denna sjukdom. Därför kan veta vad det är en dag hjälpa dig inför det personligen till dig själv eller till någon du älskar.