mental depression

Alla går igenom det minst en gång under sin livstid, och de flesta människor går igenom det mer än så, kanske på ett genomsnitt av minst en eller två gånger om året. Vad pratar jag om? Depression, förstås. Även män är lika benägna att bli deprimerade som kvinnor, är det olyckligt att världen i allmänhet uppfattar att det är kvinnor som lider mest av depression. Detta kan naturligtvis bero på en av massa saker som konstanta humörsvängningar och irritabilitet direkt till depressiva choklad-ätande-binge-dagar när “den tiden i månaden” kommer runt. De är de dagar då du bara vill krypa upp någonstans och tyst grubbla.

Men det är också sant att en stor andel människor som lider av depression är inte bara kvinnor, utan inbegriper frisk och kry män, tillsammans med människor som lider av andra sjukdomar. Dessa sjukdomar kan vara livshotande eller ens liv-påfrestande, eller att de skulle vara just en sådan konstant i en människas liv att vikten av att leva med det dag in och dag ut tar ut sin rätt och ger upphov till depression.

Det finns andra skäl till varför depression kan uppstå förutom ohälsa, och dessa är många och varierande. Några av dem kan inkludera din livsstil. Så om du bor på någon extrem livsstil, du är också en bra kandidat för psykisk depression. Om du är fattig och inte har två pennies att gnugga ihop stress kan ta ut sin rätt på dig och lämnar dig rullande i förtvivlan och psykisk depression. Samma sak gäller om du är rik också, kanske du inte har ständig oro för att inte kunna klara sig själv, eller inte veta var nästa måltid kommer ifrån, men spänningen kommer också att spela en stor roll i ditt liv som väl.

Stress är dock inte den enda faktor som kan leda till depression, men det kan vara en ledande faktor. Och även om du kanske inte ens inser det, kommer stressen i många former och former, och för det mesta de kan alla leda till att du lider av någon form av depression. Grupptryck är ett bra exempel, som är påtryckningar hemifrån och från arbetet. Låt oss inte glömma bort det tryck som vi lider när vi satt upp ett mål och inte uppfyller märket. Ibland denna typ av påtryckningar kan vara den störste av alla, och kan leda till ett totalt sammanbrott på din sida eller ett handfat i miasma som är mental depression.

Depression är emellertid i och för sig, en normal reaktion att de flesta människor lider av utan att det leder till mer allvarliga tillstånd av mental depression. Det är där en person som lider av depression inte kan ta sig ur den. Om livet var full av solsken varje dag, då vi inte skulle verkligen uppskatta det vi har. Alla behöver lite regn i deras liv då och då bara för att hjälpa dem att se att solen verkligen är värt att ha.