Gratis Winter skärmsläckare – skönhet för sorgliga sjuka

Enligt American Academy of Family Physicians, Seasonal Affective Disorder (SAD), också vanligen kallad vinterdepression, drabbar cirka 4-6% av den amerikanska befolkningen. Det uppskattas att ytterligare 10-20% kan lida av en mer mild form av sjukdomen kallas “vintertrötthet.” Det är svårt att tro att ett tillstånd som endast uppdagades i allmänhetens ögon i början av 1980-talet nu påverkar upp till 30% av amerikanska medborgare. Priser sägs vara ännu högre i andra delar av världen, som norra Europa och Australien.

Så, vad exakt är ledsen? Seasonal Affective Disorder namngavs först och definieras av Dr Norman Rosenthal och kollegor vid National Institute of Mental Health. I en artikel skriven för Archives of General Psychiatry 1984, definierar Dr Rosenthal tråkigt som ett syndrom som kännetecknas av återkommande depressioner som inträffar årligen vid samma tidpunkt varje år. De flesta människor med SAD upplever dessa symptom vid den kommande vintern. När dagarna blir kallare och kortare, SAD drabbade handskas med symtom som nedstämdhet och depression, brist på energi och trötthet, cravings för stärkelse och godis, koncentrationssvårigheter, ångest och irritabilitet.

De mest populära och beprövad behandling för SAD är ljusterapi. När ljus kommer in i ögonen och registreras av hjärnan, är den kemiska serotonin frigörs. Serotonin är en signalsubstans som hjälper nervcellerna samverkar. När ljuset är minskad, på grund av de förkortade vinterdagar, kan serotonin nivåer sjunka. För vissa människor, kan detta resultera i en mängd olika symtom inklusive drastiska förändringar i humör.

Ytterligare komplikationer kommer från förändringar i melatoninnivåer. Melatonin är ett hormon som frigörs på natten och tros bidra till att reglera sömn. Naturligtvis, eftersom de ljusa timmar minskar under vintern, kan mer melatonin produceras av kroppen som orsakar letargi och trötthet.

För att övervinna en minskning av serotonin och en ökning av melatonin, är det enkla svaret att införa mer starkt ljus. Solljus är den bästa källan för terapi, men vad händer om du lider av SAD och tillbringa 8 timmar eller mer per dag på ett kontor eller kubiska med liten eller ingen tillgång till fönster och dagsljus?

Två naturliga lösningar är att lägga en SAD lampa ljusterapi till din omgivning och omge dig med vackra saker. Även om dessa är ingen ersättning för äkta solljus, kommer lampan att hjälpa fysiskt, och skapa ett område med skönhet kommer att hjälpa mentalt. Båda kan lätta ditt humör och hjälpa till att hantera den stress som leder till melankoliska känslor.

Enligt Dr Gila Lindsley, om du “skapa en mental set” för att njuta av vintern, hjälper det att styra sorg. Med andra ord, kommer att försöka hålla en positiv anda bidra till att minska SAD symtom. Det är viktigt, då, att du skapar en vitaliserande miljö som kommer att ge dig en viss grad av lycka. Du måste upptäcka skönheten i vintern för att ta lite nöje i den här säsongen du fruktar.

Ett sätt att upptäcka vinterns underverk är genom den lugnande effekten av fria vinter skärmsläckare. Skärmsläckare som 3D Snöig Stugor och Majestic Winter Screensaver kan hjälpa till att lyfta humöret och minska stressen genom att lägga till något ljust och vackert in i din värld.

Det finns många saker du kan göra för att lägga skönhet till din kubiskt eller kontor område, men nyttan av skärmsläckare på Screensaver.com är att de är gratis, snabbt och enkelt. Lägga till en vinter skärmsläckare kan du uppleva extraordinära underverk vintern utan att någonsin sätta sin fot i snön eller iskalla temperaturer.

Om du lider av SAD eller bara ett fall av vintern blues, lägg en låg kostnad lampa ljusterapi och en gratis vinter skärmsläckare till din arbetsyta för att hjälpa dig att få igenom de långa vinterdagar och erfarenhet glädje i säsongen.