ångest och panikattacker guider-hjälpa en älskad

Bara det faktum att ni här läser denna artikel innebär många.

Att det är en av de viktigaste sakerna en ångest och panikattacker drabbade verkligen behöver. Denna tid av deras liv är så mycket skrämmande och de känner sig ensamma och som om de inte är normalt längre. Genom att visa dem att du finns där för dem när de behöver dig att du kommer eleviate dessa känslor över tid. Du har en möjlighet att stärka din relation tio gånger och verkligen dra varandra närmare genom denna episod i sitt liv.

Det är så viktigt för dig att lära dig så mycket du kan om ångest och panikattacker, så att du kan förstå vad de går igenom. Du kommer aldrig att verkligen förstå om du aldrig har upplevt en panikattack och behandlas un-ending tankar om när nästa kommer. Men om du lär dig så mycket du kan om detta kan du lära dig att förstå vad som händer. Ångest är i grunden lever i rädsla hela dagen varje dag, och rädsla gör du tror irrationellt. Du måste förstå att deras tankar många gånger kommer att vara irrationell och hur man kan föra dem tillbaka till en rationell sinnestillstånd utan att stressa dem längre då de redan är. Det är ett stort jobb och jag vill berömma dig för din beredskap att ta detta på. Dina nära och kära kommer att ha stor nytta av en person som du.

Läs … så att du kan förstå!

Nyckeln till att hjälpa en nära anhörig med ångest och panikångest, ligger i återförsäkring tekniker.

Du har fått lära sig att få dem att tänka rationellt igen. Inte med dina egna tankar, men hur man manipulerar sjuka tankar. Jag använder ordet manipulera här och jag menar det på ett positivt sätt. Jag är inte säker på hur man sätter dessa tekniker i mina egna ord, eftersom jag var den som mottar hjälpen. Så vad jag kan göra är att berätta saker som min fru och familj gjorde för mig som arbetat underverk.

Min fru fick veta att jag behövde höra det från en professionell eller någon jag verkligen litade min hälsa också. Så när jag ber henne om något var fel med mig att hon skulle säga saker som “Jag tror att du är bra, men vad tror du Antoinette (min terapeut då) skulle säga om dina symtom just nu.” Sedan skulle jag, i min sinnen öga, se mig själv förklara för min terapeut att jag har en huvudvärk som jag tror håller på att bli en hjärna aneurisym. Jag kunde se henne förklara hur sällsynt det faktiskt är, och att jag är ung och äta sundare nu så de sannolikt huva av detta är löjligt. Även om jag inte har en professionell runt just nu, var min fru kunna ta en till mig genom att manipulera mina tankemönster. 99% av tiden det fungerade direkt. Mitt sinne sa till min kropp jag var ok eftersom så långt som mitt sinne visste, jag bara pratade med min terapeut och hon sa att jag var ok! Haha jag vet det låter ganska galet, men sinnet är en vansinnigt kraftfull orgel.

En annan sak som min fru skulle göra var att fråga mig specifika frågor i retur till “jag är OK” fråga, skulle jag be henne. Ok det låter mer förvirrande så är det. Detta är hur det skulle spela ut. Jag skulle aks henne om jag såg OK, och hon skulle säga tillbaka, “du ser fin ingenting har förändrats under den senaste timmen. Vad var namnet på den låt du och Jason (en gammal kompis) som används för att lyssna på om och om igen , när ni cyklade runt i din gamla bil? Detta skulle bryta mig fri från negativa tankar jag tänkte, så att den kunde tänka hennes fråga. Även om det bara bröt mina tankar upp i några sekunder, det är lång tillräckligt för att återställa hjärnan. Tricket är att ställa en fråga som kommer att inspirera en positiv tanke (s). Hon fick riktigt bra på detta och lärde mig att alltid ha en arsenal av återkomster. Om jag gjorde en kommentar om hur bra en restaurang var eller en kommersiell jag gillade, hon genast loggat in den som en “hjärna breaker”, som hon kallade dem.

Du kommer att få lära sig så många tekniker som du kan för att hjälpa din älskade med sin ångest och panikattacker. Med bara en teknik om och om igen blir “han bara använder den dumma teknik för att få mig att hålla käften.” Vi vet att du försöker hjälpa och att det inte är lätt att leva med någon som går igenom den här gången i sitt liv. Dess inte vårt verkliga jag som gör oss tror dessa super negativa tankar, är det ångesten prata. Precis som alkohol kan få folk att säga saker de inte menar, kan ångest ha samma effekt. Jag omhuldar det faktum att du försöker hjälpa din älskade en, de behöver verkligen det. Du måste lära dig så mycket om ångest och panikattacker som du möjligen kan, för att hjälpa dem på det sätt de behöver för att få hjälp. Jag berättar ångest drabbade att bli besatt av att lära sig om och bekämpa ångest. Detta går samma för någon som försöker hjälpa en nära anhörig. Jag önskar dig och din bästa.

Jag skulle säga det bästa sättet att lära sig om ångest och panikattacker är att göra det tillsammans med din älskade. De behöver så mycket positivitet som de kan få just nu. En sak som jag älskade var min fru ibland skulle överraska mig med användare produkter inriktade ångest och panikattacker. Hon hörde en gång av en anti-ångest självhjälp system som erbjuds på radion med en 30 dagars gratis testperiod. Hon ringde upp och i hemlighet hade det skickat till huset. Jag var så chockad den dag den kom in och sedan verkligen blåst bort när hon erbjöd sig att gå igenom det med mig. Det var en vecka av total positivitet och vi blev så mycket närmare. Det kändes mer som bästa vänner umgås så det gjorde man och hustru. Idag skämtsamt säger hon “Jag ville bara inte att läsa böcker och lyssna på banden från mig!” haha … Det är sant dock, kan självhjälpsprogram få mycket tråkiga och monotonious. Everynight innan sängen vi skulle lyssna på en av de band eller läsa ett kapitel tillsammans i boken. För dem som har svårt att sova (mest ångest och panik drabbade attack gör) detta är ett fantastiskt sätt att hjälpa. Det sätter upp en så positiv och hjälpsam stämning precis innan sängen. Vilket re-tåg sinnet att nattetid är inte så skrämmande. Om du vill veta var man kan hitta bra ångestdämpande program och böcker, utan att oroa dig för att köpa in en av de många bedrägerier där ute. Jag har satt upp länkar inthe om författaren avsnittet nedan. “Det är det bästa av rasen program och böcker ute på marknaden idag.