ibland, saker lägga upp precis det sätt du vill ha dem

Kalla det ett spel. Kalla det en tävling. Kalla det ett krig! På ena sidan har du mästare av folket, de vita riddare vid FDA vars jobb det är att skydda konsumenterna från läkemedelsindustrins värsta överdrifterna. Å andra sidan är varierade de bästa hjärnorna i marknadsföring och reklam industrier. Deras jobb är att få ut budskapet “där ute”. Om det innebär att böja ett fåtal regler, ja, det är allt i spelet, tävling eller krig.

Så låt oss börja med en liten punkt. Hur kommer FDA tillåter Big Pharma att köra direkta marknadsföringskampanjer? De flesta andra länder tillåter endast produktreklam syfta till läkaryrket. Teorin är att läkarna är bättre lämpade än konsumenter att bedöma när det är säkert och lämpligt att ta ett visst läkemedel. Tja, anser FDA att skapa varumärkeskännedom omfattar direktreklam, men, för att skydda konsumenterna, måste varje annons innehålla en lista över möjliga biverkningar. Denna kompromiss är en typ av giftpill till Big Pharma, som har att berätta för folk hur bra deras senaste tabletten är, men sedan lista alla effekter problemet biverkningar.

Så i september har sett ett “helt” ny kampanj för Ambien. Sanofi-Aventis har varit igång en serie av så kallade sjukdom-medvetenhet annonser. I det här fallet finns det ett omnämnande av sömnlöshet eller allmänna problem att sova, men inte nämner någon särskild drog. Funktionen för varje annons är en hänvisning till SilenceYourRooster.com. Människor som går till sajten tycker att det främjar Ambien där det finns en sida som listar biverkningar.

Det finns ett antal fördelar med denna typ av kampanjen “utan märke reklam”. Poängen är pedagogiskt. Folk måste bli bättre informerade om sjukdomar och störningar. I sin tur stimulerar detta ett intresse för de behandlingar som finns. Sålunda driver nyfikenhet för konsumenten att följa linjen av smulor att upptäcka vilken medicinering rekommenderas. Eftersom varje konsument investerar tid och kraft på att skaffa den information han eller hon “äger” denna information och är mer benägna att agera på det. Passivt titta på annonser är mindre sannolikt att utlösa en “köp” impuls. Ännu viktigare, kan annonsörer göra deras inverkan på en kortare tid. När TV-slots är så dyra, att kunna få ett kort budskap utan alla negativa biverkningar gör aktionen mycket kostnadseffektiv. Så nästa gång du ser en tupp, tror Ambien bara för att bevisa de annonsörer är rätt.