förstå depression genom ett depressiva ögon

Diagnoser av klinisk depression har varit på uppgång under de senaste trettio åren, delvis på grund av en växande medvetenhet både om vad som faktiskt utgör depression och dess symtom.

Förstå depression kräver kunskap om hur den skiljer sig från den normala negativa känslor som varje människa upplevelser på en gång eller annan, kliniska resultat depression när dessa negativa känslor blir orimligt intensiv, fortsätter under en orimligt lång tid, och återkommer med orimlig frekvens.

Den orimligt intensiteten i de känslor upplevde under depressionen går utöver den besvikelse eller sorg som normalt åtfölja negativa erfarenheter av livet. De tänja en deprimerad människas syn på världen, så att varje liten glitch verkar outhärdlig. Förstå depression gör att de som bor eller arbetar med någon deprimerad att inse att vad de anser en överreaktion är, att den deprimerade personen, helt berättigat.

Alla av oss från dag till dag, och även från timme till timme, upplever känslomässiga reaktioner på händelser i våra liv. Dessa reaktioner varierar i regel mellan positiva uppstickare som glädje, spänning och optimism till negativa som sorg, ilska och en känsla av nederlag. Men de flesta av oss har möjlighet att röra sig från känslor till känslor utan att gå överbord i endera riktningen.

mäta lämpliga emotionella reaktioner
De flesta människors känslomässiga reaktioner kommer att vara i lämplig proportion till betydelsen av de händelser som orsakar dem. Vi har en inrotad känsla för betydelsen av våra erfarenheter i den större bilden av vår övergripande liv, och kan bedöma när någon annans reaktion är mer, eller mindre, intensiv att det en situation som normalt kräver.

Denna intuitiva känsla är ett viktigt hjälpmedel för att förstå depression. Till dem som fungerar normalt, kommer deprimerade människor verkar reagera alltför intensivt till negativa situationer och inte nog med positiva. Eftersom deras depression har redan gjort dem ledsna och slöa, de har inte den elasticitet för att arbeta igenom en negativ situation, och kommer bara att bli mer deprimerad.

Att se världen men ögon depressives innebär att förstå att depression lämnar dem fastnat i negativa änden av känslomässiga spektrumet, de är oförmögna att reagera på de positiva erfarenheterna i sina liv. Så deras negativa känslor både sista för orimligt långa perioder och återkommer med orimlig frekvens.

den bipolära skillnaden
Med undantag för de med bipolär depression, vars perioder av intensiv sorg avbryts med perioder av lika intensiv, och orimlig, upprymdhet, deprimerade människor går igenom varje dag missnöjd och olycklig. Maniska eller bipolär depressiva, när deras positiva fas, kan bli extatisk över ens den minsta bit av goda nyheter.