depression en formidabel psykiskt funktionshinder

Begreppet depression “är varierat används och förstås. När vi ser någon som var en glad karl sjunka in i melankoli och tappar intresset för det mesta vad han gör, är den självklara slutsatsen att stipendiaten är “deprimerad”. Depression, med andra ord, är ett tillstånd där en person genomgår en plötslig förlust av intresse för vad han eller hon haft tidigare.

En sådan person bär runt en ganska sorgsen blick på hans ansikte och hans kroppsspråk konsekvent antyder en brist på mänsklig värme. Ibland kan den drabbade personen inte ens är medvetna om hans tillstånd.

Bland annat som är symptomatiskt för depression är en oregelbunden sömn mönster. En person som vacklar under depression skulle misslyckas med att få en regelbunden god sömn. En normal människa skulle sova för omkring 7 eller 8 timmar per dag, medan en deprimerad person kan misslyckas med att sova även för ett par timmar. Han eller hon antingen skulle hålla sig vaken hela natten eller skulle fortsätta att stiga varje timme eller så. Ibland kan personen sover hela dagen och kan hålla sig vaken hela natten.

Aptit förändringar också märkt. Vissa skulle sluta äta medan vissa skulle förvandlas till promenader, prata frossare. Detta innebär att vissa människor skulle gå upp i vikt medan andra skulle sprida lite. Bland vuxna är förlust av libido också symptomatiskt för depression.

En deprimerad person underlåter att koncentrera sig på arbetet och kan lätt provoceras. Vuxna tenderar att förlora intresset för arbetet och föredrar avskildhet medan barn kan sluta spela och slå väldigt tyst och förlorade.

Ett dopp i självkänsla är ofta märkt, vilket orsakar isolering. Och isolering tenderar att förvärra problemet. De tenderar deprimerade att gråta utan anledning alls. Detta beror på att de känner sig ledsna innerst inne och ropa av hjälplösa. Om ett barn är deprimerad, kan han eller hon kastar orimliga vredesutbrott och förväntar dig att göra träffa sina helt orimliga krav. När någon är deprimerad allt verkar mörkt och meningslöst. Han eller hon har en mycket negativ syn på livet och är fullständigt hopplös mot framtiden.

Depression kan yttra sig i fysiska smärtor som smärta i kroppen, huvudvärk etc. Problem som förstoppning, är ledsmärta och trötthet också associerade med depression.

Om en eller flera av ovanstående symtom är märkt, är det bättre att en psykiatrisk hjälp söks tidigast eftersom depression kan få mer intensiv, och kan också bli livshotande i vissa fall.