ångest och panikattacker kan slå anyone_

Paulus kunde inte sluta svettas! Han trodde att det var något fel med hans körtlar eller kanske det var alldeles för varmt ute! Han hade haft detta problem med kraftig svettning av och på i ca 3 månader nu. Han var också en hel crankier. Han var knäppa på medarbetare, hans flickvän och även hans egen mamma.

Han tyckte det var bara stress, hade han en enorm presentation att förbereda sig för men det var förra månaden och han var fortfarande sjuk härdat trots att hans ansvar var inte lika krävande för tillfället.

Han började oroa sig för att han var sjuk. Hans tarmar hade gett honom problem och han var yr mycket. Han hade också problem med att koncentrera och ofta kände av det. Han var orolig att han var sjuk och skjuta upp att gå till läkaren eftersom uppriktigt sagt att han inte ville höra att det var något fel på honom. Han hoppades att allt detta skulle passera.

Hans flickvän retade honom hela tiden att hon var inte den enda med PMS nu. Han insåg att hans problem bara inte kommer att försvinna. Han gick till doktorn och hans läkare sprang en miljon tester och inte har några svar. På sätt och vis var det en lättnad, ingen av de stora problemen, hjärtsjukdomar, var cancer etc. ett problem men det var ändå irriterande.

Vad hände?

Hans läkare frågade frågor och en dag sa till honom att han trodde att Paulus lider av generaliserat ångestsyndrom. Huh? Paulus kunde inte tro det! Är inte ångest en flickas problem? De är de som får alla deprimerad och stressad över allt. Killar var lugn, han var lugn. Är inte ditt hjärta tänkt att tävla och din andning blir ansträngd när du lider av ångest.

Inte var du ska vara rädd hela tiden och oförmögen att göra någonting? Det var inte Paulus problem, han hade ett jobb, hade han en flickvän, han hade vänner, och han gick ut och gjorde saker. Han var inte någon eremit, rädd för sin egen skugga.

Efter Paul lugnat sig och reflekteras på hans läkare ytterligare kommentarer och hittade lite mer information på Internet, insåg han att doktorn var nog rätt. Ångest drabbade behöver inte nödvändigtvis uppvisa de flashiga symptom som en skenande hjärta eller förlamande rädsla eller oförmåga att andas. Ibland kan en hel del mindre allvarliga problem lägga till upp till samma svar, ångest.

Paul är inte ensam miljontals män och kvinnor kämpar med ångest eller panik problem attack som påverkar deras dagliga liv. Några av effekterna är små eller helt enkelt olägenheter och några av effekterna är mer betydande och livet begränsande.

Ångest är inte något som bara händer svaga människor eller dumma människor. Det är ett verkligt tillstånd som kan drabba vem som helst från den starka brandman till kontoret revisor. Det är inte något att skämmas för och lyckligtvis är det något som kan hanteras.

Paul kan arbeta på att lösa sina symtom och kanalisera sina tankar bort från det negativa och mot den positiva. Undvik inte att rådfråga en läkare om du känner att något är fel med dig och inte skämmas över vad svaret skulle bli. Information är makt och du ska samla så mycket information som du kan om panik och ångest relaterade tillstånd.