symtom och diagnos av bipolär sjukdom typ II

Bipolär sjukdom kallas också manodepressiv sjukdom. Det är en psykisk sjukdom som presenterar sig som humörsvängningar eller humör cykling. Många människor inser inte att det finns faktiskt två typer av bipolär sjukdom. Bipolär sjukdom definieras vanligtvis som rasande humör cykling med episoder av extrem mani och depression, liksom enstaka blandad episod. Patienter med bipolär sjukdom kan också uppleva psykotiska eller hallucinerar symtom.

Bipolär sjukdom typ II brukar definieras som snabb humör cykling med episoder av hypomani och depression. Bipolär sjukdom typ II förekommer inte med psykotiska eller hallucinerar symtom. Dessutom är hypomani definieras som en mildare form av mani, där patienten har perioder av hightened lycka eller upprymdhet. Depression med bipolär II patienter är ofta allvarligare än hos patienter med bipolär sjukdom. Självmord, självmordsförsök hot, självmordsförsök och självmordstankar är mycket vanligare i bipolär II patienter än patienter med bipolär sjukdom.

En diagnos av bipolär sjukdom typ II görs typiskt när patienten har en eller flera större depressiva episoder, minst en hypomani episod, inga maniska episoder, och när ingen annan orsak till symtomen kan hittas.

Symtom på depression med bipolär sjukdom typ II inkluderar minskad energi, oförklarliga förändringar i vikt, känslor av förtvivlan, ökad irritabilitet, och med okontrollerbar gråt. Symtom på hypomani inkluderar sömnlöshet, vilt racing tankar, distraherbarhet, överskottsenergi och utslag domar. Dessa symptom liknar mani, men är mindre allvarliga.

Behandling av bipolär sjukdom typ II innebär vanligtvis en kombination av medicinering och terapi eller rådgivning. Mediciner normalt föreskrivs för behandling av bipolär sjukdom typ II inkluderar antidepressiva medel såsom Celexa, liksom humörstabilisatorer såsom Topomax. Stämningsstabiliserande är oerhört viktigt vid behandling av bipolära störningar, eftersom antidepressiva på egen hand kan leda till att patienten har en manisk eller hypomani episod.

Bipolär sjukdom typ II är faktiskt ofta fel diagnos som klinisk depression. Detta beror på det faktum att depression är oftast närvarande, och hypomani episoder sällan uppdagats i terapi sessioner på grund av deras optimistisk natur. Det är oftast genom behandling med antidepressiva att rätt diagnos ställs, eftersom patienten kommer att snurra i en hypomani episod nästan omedelbart om diagnosen bör vara bipolär II störning snarare än klinisk depression.

Rådgivning eller terapi behandlingsalternativ för bipolär sjukdom typ II kan innehålla traditionell rådgivning metoder, diskussion av triggers förändrad livsföring och som kan minska svårighetsgraden av episoder, och kognitiv beteendeterapi. Patienter med en mild form av bipolär sjukdom typ II kan dra nytta av rådgivning eller terapi ensam utan medicinering. Detta är dock mindre vanligt med bipolär sjukdom typ II än med bipolär sjukdom, på grund av arten av svårighetsgraden av depressiva tillstånd.

Det är oerhört viktigt för människor med symptom på bipolär sjukdom typ II för att söka hjälp av mental hälsa så snart symtomen blir uppenbara. Bipolär sjukdom typ II patienter står för minst hälften av självmord varje år. För att förhindra självmordsbeteende, är det viktigt för bipolära II patienter vara ordentligt diagnostiseras på ett tidigt stadium, så att pågående behandling av sjukdomen kan börja och fortsätta för att undvika självmordsbeteende.