panikattacker behandling råd

Vad orsakar panik är inte riktigt säker, och därför angriper panik behandling av denna åkomma ofta varierar från person till person. Många panikångest drabbade tillgripa mediciner för panikattacker behandling, som ett sätt att lindra eller förhindra de otäcka symptom uppstår. Men verkligen att komma till roten av problemet, är det nödvändigt att genomgå någon form av behandling, såsom psykoterapi, avslappning, kognitiv terapi och meditation. Dessa behandlingar lära människor att slappna av, vilket avlastar deras ängsliga oro.

När det gäller att lindra symptomen på en ångestattack pågår, då mediciner i form av sedativ-typ läkemedel används, exempelvis betablockerare. Även dessa läkemedel är användbara för att motverka symptomen av panik, de är inte en bra långsiktig lösning.

Många panik drabbade stället åberopa antidepressiva läkemedel som panikattacker behandling, för att försöka sänka sina ångest nivåer, vilket förhindrar uppkomsten och svårighetsgraden av panikattacker när de händer. Men de är inte bra för att lindra symtomen bör en attack inträffar. De vanligaste antidepressiva används för att bekämpa ångest är så kallade SSRI-preparat, eller selektiva serotoninåterupptagshämmare. Dessa läkemedel är oftast den första typen av panikattacker behandling som drabbade är ordinerats av sina läkare. Men för en verkligt effektiv panikattacker behandling, är det allmänt vedertaget att beteendeterapi är den enda riktiga botemedlet. Psykoterapi är användbart eftersom det kan stödja människor och minimera deras rädsla, och i vissa fall kan det helt bota deras problem.

En stor panikattacker behandling som har haft en hel del framgång kallas kognitiv beteendeterapi. Denna behandling fungerar genom att lära drabbade hur man identifierar sina paniksymtom och kontrollera dem, genom avslappningsövningar såsom långsam, kontrollerad andning. Kognitiv terapi kan också ha en lugnande människor, eftersom det lär dem att katastrofer inte faktiskt kommer att hända. Många ångest drabbade känner att de kommer att dö under ett anfall av panik, och det är viktigt att hjälpa människor inser att detta är en missriktad rädsla.

Om du söker efter en bra panikattacker behandling för din egen sjukdom, är det första du bör göra är att ta steg för att minska risken för dem inträffar. Du måste också lära sig att känna igen en panikattack som det är på väg att hända, och försöka kontrollera vad som händer med dig. Så fort du börjar känna av stigande symtom, behöver du förbereda dig för vad som kommer att följa. Det är bra om du kan komma ihåg att ta djupa, långsamma andetag. Mest av allt, kom bara ihåg att du upplevt den senaste attacken och så att du kommer att leva igenom den här också.

Du kan också vidta åtgärder för att sänka förekomsten av oro och panik händer. Det finns många typer av livsmedel ämnen som är kända för att öka sannolikheten att inträffa. Livsmedel som innehåller koffein är särskilt riskfyllt, och detta innebär inte bara kaffe, men saker som te, choklad, kakao etc. Andra ämnen för att undvika inkluderar för mycket socker, nikotin, och andra typer av stimulantia.