övervinna förlossningsdepression

Förlossningsdepression drabbar många kvinnor strax efter födseln av ett barn. Tiden efter förlossningen är normalt fyllda med förväntan och glädje över att lära känna den nya familjemedlemmen. För kvinnor som upplever denna fruktansvärda sjukdom är det en tid av oro, misär och hopplöshet. Det är viktigt att känna igen och behandla denna typ av depression så snart som möjligt.

Erkänner förlossningsdepression är förmodligen det största hindret att övervinna när man står inför denna sjukdom. Många kvinnor har vad som kallas baby blues några dagar efter förlossningen. Det är en blandning av ångest och känsla blå under dagarna efter födseln. Många kvinnor upplever detta humör swing och det anses normalt. Men om nedstämdhet fortsätter i mer än två veckor kan det bli något mer. Vissa kvinnor misstag depression och ångest för baby blues. Andra kan känna att de är ett misslyckande som en mamma och tycker att de deprimerade känslor är ett resultat av detta misslyckande. Ett nytt barn medför många förändringar så många kvinnor känner att de inte klarar av förändringen väl. I vilket fall som helst, ju längre problemet går obehandlad desto värre blir det.

Symptom på förlossningsdepression inkluderar förlust av intresse för tidigare intressanta aktiviteter, hopplöshet inför framtiden, aptitlöshet eller en vinst i aptit och en förändring i sömnvanor. Vissa kvinnor kan inte obligation med barnet eller kan känna att barnet är orsaken till de dåliga känslorna. Vissa kvinnor kommer att finna det svårt att sova medan andra kan sova överdrivet. Självmordstankar är vanliga också. Om dessa symptom varar mer än två veckor, bör mödrar läkaren anmälas.

Behandlingar varierar beroende på varje enskild situation. Medicinering såsom antidepressiva medel och lugnande medel kan användas i mödrar som inte ammar. Rådgivning kan vara i ordning så bra och hjälper kvinnor att förstå vad som händer och hur man hanterar det. Många gånger både medicin och rådgivning används. De flesta kvinnor svarar bra på behandlingen men återhämtningen kan vara en lång väg.

Postpartum depression är ett allvarligt tillstånd som kräver behandling i en eller annan form. Ju tidigare den diagnostiseras det desto bättre. Obehandlad depression oftast bara blir värre och återhämtning avsevärt förlängs. Den goda nyheten är att det är behandlingsbar och de flesta kvinnor har möjlighet att ta hand om den lille med mycket mer glädje efteråt.