möjliga orsaker till migrän

Den typen av huvudvärk är också känd av varaktigheten, migrän ofta sist fyra timmar eller ibland till och med flera dagar. Svårighetsgraden av smärta är ofta måttlig till svår. En allvarlig intensitet av smärta förknippas ofta med de hårdare biverkningar. Den migrän har “triggers” som dessutom kan förvärra dem. Dessa kan finnas situationer som stress, trötthet, hormonella förändringar, förändringar i vädret, allergier eller känsligheter, och även andra medicinska tillstånd. Biverkningar
Men biverkningar av migrän varierar mellan människor. Även för vissa det orsakar bara smärta, medan andra kan ha biverkningar som illamående, ljuskänslighet, buller känslighet, värk i kroppen och trötthet. En läkare bör konsulteras foe stävja dessa biverkningar. Många allopatiska liksom växtbaserade läkemedel finns tillgängliga för att bota.
Illamående orsakas av känslighet för lukt och fysisk magont, när som lider en migrän. Patienten skulle finna tröst i en plats utan mat eller andra lukter. Ibland i svåra fall av illamående kan åtföljas av kräkningar. Läkaren bör höras omedelbart om inte den andra virala orsaken är känd.
Miljörisker som ljus eller ljud är bland katalysatorn och försvårande situation. För en person som lider av huvudvärk, är huvudet bultande redan med smärta. Ljus eller ljud kan tyckas att ytterligare röra om situationen. Den bästa lösningen för de flesta människor är en lång vila i ett mörkt rum.

dietary triggers

Dietary triggers för migrän är matvaror som choklad, banan eller rött vin. Om en person upptäcker en viss känslighet för några speciella livsmedel, bör de undvika de livsmedel för en stund sedan återinföra den felande mat i små mängder tills det inte längre känslighet. Läkaren bör konsulteras.
Andra kostfaktorer kan innehålla koffein konsumtion (antingen för mycket koffein eller överdriven tillbakadragande) och hur ofta man tar sina måltider, även hoppa över måltider kan ge en person en migrän, är detta eftersom nedgången i blodsockret från att missa en ordentlig måltid orsakar alla obalanser och därmed kan utlösa en migrän huvudvärk. Att ha för mycket koffein eller tillbakadragande från koffein kan också utlösa en migrän huvudvärk. Att veta att en person har denna typ av trigger kan hjälpa dem att undvika det.

existerande medicinska tillstånd

Befintliga medicinska tillstånd såsom astma, kroniskt trötthetssyndrom, och sömnproblem kan bidra till migrän. Dessa huvudvärk kan också vara ärftlig, och överraskande, en häpnadsväckande fyra av fem patienter med migrän har en familjehistoria av tillståndet. Till exempel, om en förälder har en historia av migrän, barnen har vardera en 50% chans att ha migrän själva, om båda föräldrarna har en historia barnens chanser hoppar till 75%.
Att ta hand om symptomen, enskilda triggers, samt hur dessa faktorer reagerar med befintliga medicinska tillstånd personen kan Chary migrän. Mediciner finns alltid tillgängliga, men en läkare bör konsulteras för att utvärdera din medicinska status och de bästa mediciner.