identifiera olika symtom på depression

Om du har känt sig olustig eller annat sätt ner eller blå, kanske du lider av depression. Depression är ett mentalt tillstånd som kan göra det svårt att uppleva glädje i livet, och kan beröva dig din känsla av välbefinnande. När den inte behandlas, kan depression påverka ditt liv till den grad att relationer, vänskap, och även din karriär kan vara i fara. Det finns flera effektiva förvaltningsmetoder för depression. Men det första steget är att avgöra om dina känslor orsakas av depression, eller om det finns någon annan sjukdom eller frågan. En psykisk sjukvårdspersonal kommer att ge bästa vägledning, men du kan börja med att gå igenom dessa symtom för att se om du kan uppleva depression.

depression och sömnproblem

Depression kan störa din normala sömnmönster, antingen så att du måste sova för mycket eller för lite. Sömnlöshet som kan, kan? T förklaras av någon annan orsak (t.ex. stora måltider eller koffein innan sängen, höga nivåer av stress, eller miljömässiga orsaker, såsom buller och ljus), kan orsakas av depression. Å andra sidan, kan depression kan också orsaka dig att sova mycket för mycket. Personer som lider av depression kan kännas som om de helt saknar energi eller viljan att vara aktiv, och kan gå i pension till sängs tidigt och stanna i sängen väldigt sent.

depression och viktförändring

Liksom sömn, frågor vikt orsakade av depression kan manifesteras på två sätt. Det finns en chans att depression kan leda till känslomässigt ätande och viktökning. Överätande, eller äta när du, Aore inte hungrig, kan vara ett symptom på depression, speciellt om det, AOS kombineras med andra symptom som beskrivs i den här artikeln. Depression kan också orsaka känslor av sådan extrem likgiltighet som du kanske inte bryr sig om att äta eller ha något intresse i livsmedel, i vilket fall betydande viktminskning kan uppstå.

depression och apati eller koncentrationssvårigheter

Depression kan också leda till koncentrationssvårigheter. Saker som arbete eller skola kan tyckas oviktigt, irrelevant, eller helt enkelt bortom din förmåga att fokusera på. Detta kan resultera i en fullständig oförmåga att åta sig ett agerande eller att fatta beslut. Självklart kan detta vara skadligt för en, aos karriär eller årskurser, och kan få allvarliga konsekvenser på lång sikt.

depression och ångest, skuldkänslor och självmordstankar

De emotionella symtom på depression kan inkludera känslor av ångest och även panikattacker. Du kanske också känner extrem skuld eller värdelöshet, och kan även uppleva självmordstankar. Depression kan också skapa känslor av hopplöshet, eller en känsla av att oavsett vad du gör, kommer saker och ting aldrig blir bättre. Du kanske inte ens kunna peka ut orsaken till dessa känslor, men depression svarar inte på logik. Du kan också känna sig ledsen utan anledning, eller kännas tomt eller ihåligt när man lider av depression.

Depression och förlust av intresse för saker du en gång älskat
När dina vanliga hobbies och intressen misslyckas med att fånga din uppmärksamhet, oavsett hur hårt du försöker, kan det vara ett symptom på depression. Depression kan också göra det svårt att umgås med nära och kära eller betydande andra, och kan även resultera i en minskning av libido. Faktor i en total brist på energi eller total utmattning, och slutföra dina dagliga uppgifter, än mindre att få glädje av relationer och fritidsintressen, kan tyckas omöjligt.

Depression och känslor av isolering

När du är deprimerad, kanske de som försöker muntra upp dig att du känner dig ännu mer deprimerad och ensam. Människor som är deprimerade kan välja isolering över andras sällskap, och kanske till och med vägrar att gå till skolan eller arbetet, svara på deras dörrar, eller på annat sätt umgås med människor de älskar.

Om du lider av flera av ovanstående symtom eller liknande symtom, är det viktigt att du rådfråga en läkare som kan hjälpa dig att avgöra om du faktiskt lider av depression. En läkare eller sjuksköterska kan arbeta med dig för att hitta den rätta kursen för depression hjälpa och ge dig ytterligare resurser och stöd.

Om du överväger självmord, eller känner att någon du känner kan ha självmordstankar, kontakta National Lifeline suicidprevention på 1-800-€ 273-TALK (8255).

Depression är en mycket allvarlig psykisk sjukdom, men det är något som kan kontrolleras med medicinering och terapi. Genom att arbeta med en läkare och hitta en positiv stödsystem, kan du återfå glädje och njutning i dina relationer och fritidsintressen. Kom ihåg, det, aos viktigt att uppmärksamma och lyssna på dina känslor och din kropp. Ju tidigare du märker symtom på depression, desto snabbare kan du söka hjälp och få ditt liv tillbaka på rätt spår.