hur man gör det genom en dag på jobbet med ångest

Den som lider av ångest kommer att förstå när jag säger att få, och ännu viktigare, behålla ett arbete är otroligt svårt. Det är särskilt utmanande för dem av oss som har mycket sociala eller kundorienterade yrken. Jag har lidit av ångest och depression så länge jag kan minnas och bara tanken på att hantera kunder gör att jag vill krypa under täcket och gömma sig.

Just idag, faktiskt, hade jag nästan att ringa in sjuk för att arbeta. Känslan var överväldigande. Jag vaknade sent, lämnar mig väldigt lite tid att göra sig redo för arbete. Denna rätt det omedelbart sätter mig på dåligt humör. Jag hatar att rusade och när jag inte har fått tillräckligt med sömn eller jag är bara trött för en eller annan anledning … jag ganska mycket hatar allt i allmänhet.

Negativa tankar hålls bara cirklar och upprepa i mitt huvud. Jag tror saker som, “Gud, jag vill verkligen inte att handskas med människor idag. Jag vill bara vara ensam.” Och “Jag är så trött på att känna som jag är under så mycket press. Jag är alltid i fokus och jag bara behöver en paus.”

På något sätt lyckades jag få ut den genom dörren. När jag äntligen kom till jobbet (en halvtimme sent), höll jag nästan köra och gå inte in alls. Ju närmare jag kom till dörren, desto mer intensiv ångest blev. Igen, fick jag på något sätt själv inne och redo att arbeta. Flera gånger om, var jag ytterst nära att berätta min chef att jag var sjuk och behövde åka hem.

Jag gjorde det genom hela natten på jobbet. Jag trodde inte att jag ens skulle få det att fungera, än mindre stanna hela tiden. Vill du veta hur jag gjorde det? Vill du veta hur jag har gjort det hundratals gånger och lyckades hålla mitt jobb? Det är enkelt. Jag ersätta en besatthet för en annan. Det är egentligen inte så svårt när man får kläm på det.

Här är hur jag gör det. Tänk på en sak i ditt liv, eller bara en enkel tanke som gör dig glad. Det kan vara en kommande dag med betydande andra, en rolig fest du ska till helgen, eller något så enkelt som en försäljning som de ska ha på din favorit typ av munkar. Ta den tanken och hålla fast vid det. Släpp inte taget av det oavsett vad du gör. Fokus på det … hemsöka över det ännu. Gör detta trodde den nya sak som din hjärna kretsar kring för tillfället.

Under tiden, har din kropp att vara inställd på en sorts “autopilot”. Håll dig fokuserad på din “lycklig tanke”, medan bara låta kroppen gå igenom dina vardagliga rörelser. 99,9% av kampen blir i dörren på din arbetsplats. När du befinner dig i och arbeta, börjar du givetvis att inse att det inte är så skrämmande som du trodde det skulle vara. Samma sak gäller för någon annan plats eller inställning som orsakar dig stor oro.

Du kanske känner lite dumt att gå runt med ett ständigt leende på läpparna för vad som verkar vara någon anledning att alla andra, men du bara måste göra det tills ångesten går. När du är i dörren, kan du börja fokusera på ditt arbete och komma tillbaka till att vara dig.

Sammanfattningsvis upp saker i sin mest grundläggande form, måste du hitta en lycklig tanke att fokusera på och blockera ut orsaken till din ångest. Samtidigt går du fysiskt på “autopilot” och fortsätta göra dina dagliga arbetsuppgifter. När du är “i dörren”, är kusten klar. Det är hur jag får igenom de jobbiga situationer när ångesten försöker styra mitt liv. Jag hoppas verkligen den här metoden hjälper dig också.