hur man får över depression

Depression självhjälp
Jag har hjälpt tusentals människor att få av depression på egen hand genom att lära dem depression metoder självhjälp.

Massor av människor tror felaktigt att droger är lösningen för depression medan sanningen är att psykoterapi är oftast mycket mer effektivt för behandling av depression på lång sikt.

Medicinering är bara effektiv så länge du använder dem, men om du var deprimerad på grund av din bristande förmåga att hantera livets problem så förr eller senare din depression kommer tillbaka igen

Vad depression är egentligen?
Depression i de flesta fall är en representation av staten för förlust av hopp din hjärna har nått på grund av att inte kunna nå något som är viktigt för dig.

Depression har alltid en anledning och om du tror att du är deprimerad utan anledning då veta att orsaken bara är begravd i ditt undermedvetna eftersom ditt sinne funnit att det är för smärtsamt att göra dig medveten om det.

Hur skulle du känna om du plötsligt kände sig värdelös, oälskad eller ens inte att intelligent? Naturligtvis skulle det göra ont och det är därför ibland vårt undermedvetna beslutar att undertrycka orsakerna istället för att visa dem till oss.

Så det finns alltid en orsak till depression och ditt första steg i att hjälpa dig att må bättre är att veta att anledningen.

Försök att minnas dina känslor innan du blev deprimerad, registrera de förändringar som skett efter då och märker hur ditt humör förändras från bra till sämre. Det kan ta dig lite tid men i slutändan kommer du att upptäcka att något har förändrats.

Hjälper dig att komma ur depression
Att hitta orsaken är det första steget mot att komma över depression men ändå depressionen kommer inte gå bort innan du lyckas lugna ditt sinne att hoppet inte var förlorat och att du fortfarande kan få det vad det vill.

Självklart om du var deprimerad på grund av en förlust av någon nära eller på grund av något som inte kan återställas så ska du lära dig att acceptera vad som hände. Om du lyckats göra acceptans korrekt din depression kommer att försvinna.

Försök inte att lura dig genom att påstå att du kommer att acceptera något som kan återställas eftersom din hjärna inte kommer att tro dig. Till exempel, om du förlorat ditt jobb eller förlorat dina pengar kan du inte bara säga att jag kommer att acceptera att sedan förvänta depression att försvinna. Istället måste du hitta ett alternativ till jobbet och en annan inkomstkälla för att må bra igen.

Acceptans är bara en lösning om du har förlorat en lem, någon nära eller något som inte kan återställas, endast då det kommer att fungera.

Det tredje steget är den svåra delen, eftersom det innebär en hel del arbete, måste du kämpa för den sak som du vill för att återställa hopp till ditt sinne. Om ditt mål är stor sedan dela den till små delar och markera dina framsteg när du slutför varje del.

Depression handlar om förlusten av hopp om att resultaten från att inte kunna få något som du verkligen vill ha, om du vill bli av med depression sedan antingen återställa den där saken eller acceptera vad som hänt om det inte kan återställas.