Hur kan vi bota ångest och panikattacker

Först av allt, om vi vill att bota ångest och panikattacker vi måste veta vad ångest är och hur det yttrar, så att vi kan känna igen det och att inte blanda ihop det med andra sjukdomar som kan ha liknande symptom.

Ångest kan yttra sig som en dålig känsla, ibland vag och utan en anledning, och ibland riktat mot något. Det kan åtföljas av andra varumärken såsom magkramper, svettningar, muntorrhet, hjärtklappning, diarré och sömnlöshet.

Kronisk ångest patienter känner sig upprörd utan att veta varför, angriper vissa människor som har oväntad panik åtföljs av kvävning förnimmelser, bröstsmärta, stickningar i händer och fötter. Dessutom blir andningen snabb och ytlig. Detta kallas hyperventilation.

I detta fall är en normal nivå för syre och koldioxid i kroppen störs. Vi rekommenderar dig att sitta på en stol och satte en hand på den övre delen av buken och andas långsamt och djupt (utöva “bukandning”). Denna teknik är inte konstruerade för att bota ångest och panikattacker utan att minska effekterna bara för stunden. För den långsiktiga måste du följa en behandling, som kan vara med läkemedel, rådgivning terapi eller med naturlig behandling.

Hur kan vi förhindra och bota ångest och panikattacker?

Ångest och panikattacker sker mest i perioder av stress. Detta förklaras av det faktum att kroppen förbrukar näringsämnen snabbare och om de inte ersätts, nervsystemet gradvis förlorar kontrollen över resurser och makt i kroppen. Det är därför att förebygga ångest och panikattacker är mycket viktigt att ha en hälsosam kost först.

Livsmedel som kommer att lugna ner dig:

Ett. Ät livsmedel rika på komplexa kolhydrater, såsom bröd och brunt ris, vilket kan ha en lugnande effekt. Inkludera essentiella fettsyror i hela korn, nötter, frön och grönsaker, vitaminer och mineraler för att stödja nervsystemet.

2. Fyll i kosten med livsmedel som innehåller tryptofan (en aminosyra som har en lugnande effekt på hjärnan). Om du har ett tillstånd av begär så ska du äta ett snabbt mellanmål som innehåller en kopp mjölk med kex och en kalkon smörgås med kött eller ost, dessa livsmedel är rika på tryptofan.

slappna av!

Du kan bidra till spridning av nervös spänning om du lär dig att slappna av fysiskt och mentalt. Så du klara av svåra situationer i förväg. Här är några sätt:

– Gör ansträngande aktiviteter eller motion för att eliminera muskelspänningar och nervös energi
– Ta en lugn aktivitet, såsom trädgårdsarbete eller lyssna på avslappnande musik
– Ta en avslappnande massage genom att sätta handen på motsatt axel med fingrarna och massera musklerna i det området eller gå till en massage center.

Tänk positivt!

Tänk på alla de positiva aspekterna av ditt liv och försöker undvika så mycket som möjligt de negativa. Skapa korta meningar och använda dem för att träna en mental övning som kommer att leda till positivt tänkande. Upprepa högt, även om du känner dig dum, eller använder dessa uttryck i dialog med andra: “. Dag jag kommer att lyckas” “Jag passar för det här jobbet” eller

Alla dessa tekniker är bra att använda när du känner att ångesten börjar ta kontrollen utan att bota ångest och panikattacker för gott att du behöver vägledning och en effektiv guide som hjälper dig genom alla svåra situationer. Och det bästa sättet att göra det är det naturliga sättet, eftersom den har inga biverkningar och är mer effektiv än någon annan metod.