första erfarenhet med nedstämdhet

Känslor av sorg är normala, lämpligt och tom nödvändigt under livets motgångar eller förluster. Eller du kanske känner blå eller olycklig för kortare perioder utan anledning eller förvarning, vilket också är normalt och vanligt. En depression är en sjukdom som innebär att kroppen, humör och tankar. Det påverkar hur en person äter och sover, hur man känner om sig själv, och hur man tänker om saker. En depression är inte samma sak som en förbipasserande blå humör. Det är inte ett tecken på personlig svaghet eller ett tillstånd som kan ville eller ville bort. Människor med en depressiv sjukdom kan inte bara “ta sig samman” och bli bättre. Utan behandling kan symtomen pågå i veckor, månader eller år. Lämplig behandling, dock kan hjälpa de flesta människor som lider av depression.

Depression kan hända vem som helst oavsett ålder, ras, klass eller kön. Den drabbar nästan 19 miljoner amerikaner varje år, och upp till en av fem amerikanska kvinnor kommer att drabbas av klinisk depression någon gång i sitt liv. Kvinnor är två till tre gånger större risk än män att drabbas av depression. Många kvinnor först upplever symtom på depression under deras 20s och 30s. När du upplever depression, det finns en 50 procents chans att du kommer att bli deprimerad igen någon gång i ditt liv.

En orsak till att behandling för depression är otillräckligt är att många människor inte vet eller är förvirrad om var att söka psykisk hälsa behandling. En annan orsak är att många individer inte uppfattar depression som ett verkligt medicinskt tillstånd som bör eller kan behandlas. Också, finns det fortfarande ett socialt stigma fäst vid psykiska sjukdomar som depression. Dessa uppfattningar är felaktiga. Depression är en potentiellt livshotande sjukdom och en kvinna behöver inte “bara leva med det.”

Kvinnor upplever depression ungefär dubbelt så ofta som män. Många hormonella faktorer kan bidra till ökad frekvens av depression hos kvinnor särskilt sådana faktorer som menstruationscykeln förändringar, graviditet, missfall, förlossningen, före klimakteriet och klimakteriet. Många kvinnor möter också ytterligare påfrestningar såsom ansvar både på jobbet och hemma, ensamstående föräldrar, och ta hand om barn och åldrande föräldrar.

Även män är mindre benägna att drabbas av depression än kvinnor, är 6 miljoner män i USA påverkas av sjukdomen. Män är mindre benägna att erkänna depression, och läkarna är mindre benägna att misstänka det. Frekvensen av självmord hos män är fyra gånger högre än för kvinnor, även om fler kvinnor försöker det. Faktum är att efter 70 års ålder, graden av mäns självmord stiger och når en topp efter 85 års ålder.