förstå de fem typer av depression

Inom det bredare begreppet av, Äúclinical depression, au finns flera olika typer av depression, som diagnostiseras utifrån sina symtom, varaktighet och bakomliggande orsak.

De ökade diagnoserna depression under de senaste trettio åren kan i själva verket bero på en växande insikt om att det är en känslomässig störning som ytor i en mängd olika sätt. Även om ordet, Äúdepression är au ofta svänger bland människor som är missnöjda eller besviken om några av sina omständigheter, men de använder den med någon verklig förståelse för vad depression är.

Äkta klinisk depression fortsätter väl förbi den händelse som kan ha skapat de ursprungliga negativa reaktioner, och berövar sitt lidande på kapaciteten för att fungera normalt. Åtföljs av letargi, oupphörlig sorg, förlust av hopp, känslor av misslyckande och otillräcklighet, kan klinisk depression leda till ätstörningar, alkohol-och drogmissbruk, och i vissa fall, självdestruktiva beteenden inklusive skärning och även självmord.

bipolär sjukdom
Det finns dock en form av klinisk depression som kallas bipolär, eller manodepressiv sjukdom. Den
är ofta fel diagnos på grund av alla de olika typer av depression, är det den enda i vilken offren upplever episoder av ogrundad upprymdhet och kan även bli hyperaktiva. Eftersom deras anfall av sorg avbryts av dessa episoder, gör de inte alltid ser ut som andra kliniskt deprimerade människor.

unipolär oordning
Unipolär, eller depression, och bipolär depression är de typer av depression ofta kontrasteras. Personer som lider av bipolär depression kan själva inser att de är deprimerade på grund av deras täta växlar från extrem sorg och trötthet till extrem lycka och ett överflöd av energi. Det finns inga sådana fluktuationer i unipolär depression, dess mest uppenbara symptom är lidande, AOS fortsatt sorg och slöhet.

atypisk depression
Den tredje av de typer av depression, atypisk depression, är både den mest utbredda. Det liknar bipolär depression i att personer med atypisk depression är kapabla att reagera på positiva händelser, men deras reaktioner blir mindre dämpad än bipolära drabbade. I detta skiljer de sig från unipolär depression offer, vars negativitet pågår. Men även personer med atypisk depression är ledsen och likgiltig merparten av tiden.

dystymi
Den fjärde av de typer av depression är dystymi, en lindrigare version av unipolär depression igenkännliga för längden av dess varaktighet. Dsythymic Disorder kommer att pågå i mer än två år, och att det fortsätter så länge, är de negativa attityderna hos sina sjuka ofta avfärdas som oattraktiva personlighetsdrag. På grund av detta, för alla typer av depression är dystymi den minst benägna att få diagnosen, och det kan påverka någon för en livstid.

psykotisk depression
Den sista och mest allvarliga av de olika typerna av klinisk depression är psykotisk depression, vilket ger visuella och auditiva hallucinationer utöver en negativ angivna emotionella och förlust av intresse i livet.