effektiv självhjälp ångest behandling

Stress, ångest och panik är naturlig del av vårt liv, men det som anses normalt tills det orsakar förödelse över ditt mentala lugn och stör din livsstil. Den mest brutala formen av fobi är ångestattacker också känt en panikattacker. Ångest attacker minskar kvaliteten på din personliga och sociala livet och måste behandlas antingen med kognitiv beteendeterapi och naturlig terapi – även känd som självhjälp ångest behandling, förutom administrering av läkemedel.

Även skulle de flesta patienter överväga medicinering som den mest pålitliga och ultimata alternativet för behandling av ångest, studier visar dock en annan trend. De flesta patienter som lider av ångest (minst 80 procent) som är benägna att ångest attacker kanske inte svarar på medicinering. Detta minskar risken för att behandla ångest attacker med medicinering, vilket gör vägen för alternativa eller naturliga terapi.

effekter av ångest

Trots ångest som en medicinsk tillstånd, det finns vissa fysiologiska motgångar också. Som ångestattacker hotar att skaka mental och fysisk hälsa, vissa fysiologiska besvär som huvudvärk, muntorrhet, bröstsmärtor, hjärtklappning, illamående, andnöd, magont eller ens sexuella dysfunktioner kan vara uppenbart. Det är ytterst nödvändigt att behandla ångest attacker i mycket tidigt skede för att förhindra ytterligare konsekvenser.

Bortsett från detta finns det också psykologiska effekter av ångest som leder till akut depression, aggression och till och med självmordstankar. Bortsett från receptbelagda läkemedel, vilket inte kan vara mycket effektiv i vissa patienter med akut ångest problem, kan du behandla även ångestattacker med naturliga eller alternativa terapier, av vilka några har diskuterats nedan:

Effektiv självhjälp ångest behandling

God sömn: En god sömn är en av de främsta prioriteringarna i behandling av ångest och förebygga ångestattacker. Vetenskapliga studier har visat att människor i genomsnitt kräver minst 6-7 timmars sömn. Studier har också visat att människor som lider av ångest kan minska cirka 50 procent av ångest genom att följa en sömn regim 8 till 10 timmar. Detta är också bra för att stävja risken för täta ångestattacker.

Avkoppling: En av de mest effektiva hjälp ångest själv behandlingar, avslappningstekniker som yoga, meditation, dans, aerobics och även lyssna på musik kan lugna nerverna och befria dig från ångest och panikattacker. Försök att hålla sig lugna och nerverna under kontroll genom att inte reagera impulsivt situationer runt omkring dig. Försök också att inte fundera över tidigare trauma och distrahera er från obehagliga tankar och incidenter.

Övning: Vi vet alla att en sund själ bor i en sund kropp. Övningar kommer inte bara hjälpa till att föryngra din energi men är också sannolikt att vara avskräckande mot ångest, panikattacker, kronisk stress eller depression. Dessutom utövar inte bara hålla kroppen frisk, men är också utmärkt stress relievers. Det kommer att bli en utmärkt självhjälp ångest behandling om du kan försöka göra några övningar i minst 10-15 minuter två gånger om dagen – på morgonen och innan pension för natten.

Diet: Lämplig kost har också en viktig roll att spela i att behandla ångest attacker. Klinisk forskning har visat att vissa livsmedel spelar en aktiv roll för att utlösa ångest attack. En av de mest dödliga bland dem är kaffe. Därför bör det vara den första att gå av din kost diagrammet. Den andra livsmedel som kan förvärra ångest över är komjölk, raffinerat socker honung och lönnsirap bland ett fåtal.

Håll dig sysselsatt: En annan ångest självhjälp förfarande är att hålla dig sysselsatt i något eller det andra. Låt inte din inaktiv sinne föras bort att tänka på problem och bekymmer som kan leda till ångest eller panikattacker.