depressionssymptom

Vissa människor känner sig ledsen och de kan inte ens räkna ut varför. Andra människor har upplevt stora framgångar på jobbet och ändå kännas tomt. Dessa är några av symptomen på depression.

Det finns andra symptom på depression också. Till exempel, känner en person som är deprimerad ofta värdelös (känslan “inte bra” eller värdelös), oattraktiv, hopplöst (känslan att ingenting kommer att bli bättre), och hjälplös. Dessa symptom på depression kan också åtföljas av känslor av ångest, panik, extrem rädsla och andra starka känslor.

I extrema fall deprimerade personer kanske även har tankar på självmord, eller så kan de helt enkelt tror att de skulle vara bättre att döda. Vissa deprimerade människor ofta lider av smärta av migrän (mycket svår huvudvärk) eller de känner sig väldigt trött (extremt trött, ingen energi). De också kan så småningom utveckla mer allvarliga hälsoproblem såsom hjärtproblem, stroke, eller valfritt antal andra problem.

Människor som är deprimerade också ofta göra dåliga val, såsom att spendera för mycket pengar, isolerar sig, dricker för mycket alkohol, blir beroende av droger, och så vidare. Det finns hjälp och hopp för depression lider dock.

Några av de sätt som människor som kämpar kan få hjälp är genom att ringa en kris hotline, schemaläggning ett möte med en rådgivare, och gå med stödgrupper. Ofta människor som kämpar med depression kan också gå med motion grupper eller delta i lagsporter.

Andra deprimerade människor har besegrat depression genom att utnyttja sin kreativitet och uttrycka sig genom musik, måla, skriva, dansa, eller valfritt antal konstnärliga aktiviteter.

Vissa människor som är deprimerade också ordineras antidepressiva eller de kommer att ändra sin kost. Andra människor kommer att sätta på mjuk, lugnande musik eller kommer de att söka efter ett nytt jobb som de gillar.

Vissa människor, särskilt personer med säsongsbunden depression, är kända för att må bättre efter att ha använt ljusterapi (användning av en lycklig ljus, som avger naturligt ljus som liknar solen). Andra depression behandlingar som innebär att intaget av St Johns Wart (Hypernicum), vitamin B, Ginseng (energi booster), och så vidare.

Anledningen till att det finns så många olika former av behandling för depression är att det finns en hel del olika typer av depression. Också, träffar varje typ av depression en person annorlunda än andra, vid olika grader.

Ett exempel på två olika typer av depression är att av bipolär och unipolär depression. De med bipolär kan uppleva extrema toppar och extrema dalar och de med unipolär kan uppleva en måttligt låg stämning för det mesta (aka klinisk depression).

Säsongsbunden depression har nämnts i denna artikel också. Detta är en typ av nedstämdhet och låg energiförbrukning problem som drabbar människor under vissa tider på året. Personer med säsongsbunden depression är särskilt deprimerad under vintermånaderna, och denna typ av depression är ofta behandlas annorlunda än andra typer.

Alla belopp av självförbättring att en person gör för att lindra depressionssymptom kan göra en person känner sig mer värdig. För många människor, kan depression kan besegras utan droger eller dyra psykoanalys. Det finns böcker och artiklar som går in mer i detalj på detta finns på hemsidan http://www.depressionsymptomshelp.com.