depression medicin – är detta det bästa botemedlet mot depression

Trots våra bästa gissningar, ingen är riktigt säker på vad som orsakar depression. Det finns också olika sätt på vilka depression kan manifesteras. Det är svårt att säga huruvida någon kommer att utveckla detta tillstånd, och det bästa sättet att räkna ut huruvida en medicin fungerar för en viss individ är att prova det. Men låt inte dessa fakta avskräcka dig eftersom det för vissa människor, kan depression medicin hjälpa. Så, måste du undrar för dig själv, depression medicin – är detta det bästa botemedlet mot depression?

Utan hjälp utifrån kan din depression pågå i veckor, eller det kan även sträcka sig över flera år. Mediciner kan hjälpa, men att hitta rätt man kan också vara knepigt, särskilt eftersom effekterna varierar beroende på person. När du har bestämt att du vill använda en viss depression behandling, kommer det vara en god idé att lära sig allt om det. Här är några av de alternativ som du kan tänka på:

OTC-läkemedel

Det finns ett antal behandlingar du kan få utan recept. De kan arbeta för lindriga fall av depression, men kom ihåg att rådfråga din läkare för rådgivning som en försiktighetsåtgärd också. Dessutom, bara för att ett tillägg eller mediciner säljs över disk, betyder inte nödvändigtvis att det inte kommer att ha några biverkningar. Detta gäller särskilt när den kombineras med andra mediciner, så du måste vara försiktig med de ingredienser som finns i dem.

Exempel på vanliga växtbaserade depression medicin omfattar johannesört och samma (S-adenosylmetionin). Båda dessa kan öka nivåerna av serotonin och andra signalsubstanser i hjärnan, som är nödvändiga för att producera “lyckliga” hormoner för att övervinna depression. Men du måste se upp för biverkningar, speciellt vid intag av johannesört. Det kan göra huden känslig för solljus och din kropp kan också reagera negativt på det om du är allergisk mot dess innehåll. 5-HTP (5-hydroxytyptophan) är en annan populär komplement som kan hjälpa kroppen att skapa mer serotonin och förbättra sömnmönster.

Fiskolja kosttillskott kan hjälpa människor som lider av en brist på omega-3 fettsyror. Dessutom kan homeopatiska medel också hjälpa en övervinna depression naturligt. Men ha i åtanke att det är riskabelt att själv ordinera medicin utan att rådfråga en läkare eller terapeut först.

receptbelagda mediciner

De som lider av svårare former av depression kan förskrivas depression medicin av en läkare eller psykiater. Kom ihåg att ta dessa mediciner bör vara frivilligt. Så, om du känner dig osäker om konsumerar dem, så ska du definitivt diskutera med en läkare för bättre alternativ. Det finns olika typer av depression medicinering som finns idag, inklusive tricykliska (TCA), serotonin och noradrenalinåterupptagshämmare (SNRI), selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), och monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare).

Dessa är inte de enda typer av receptbelagda läkemedel som kan hjälpa dig med depression, men de är de mest använda dem idag. Varje läkemedel förbättrar hur hjärnan fungerar genom att producera kemiska effekter som kan lindra symptomen vid depression. Däremot kommer effekten att vara olika på varje person, så bli inte förvånad om du måste prova flera olika alternativ innan du hittar ett botemedel.

Den depression medicinering ordineras initialt bör vara en av en mycket låg dos. Då ska din läkare öka dosen gradvis efter positiva effekter observeras. Medicinen ges oftast till dig på toppen av ordinarie utförts terapisessioner om ditt fall är svår.

Bli inte avskräckt om din läkare eller psykiater inte verkar ha en lösning som fungerar direkt. Ha tålamod och vänta för långsiktiga resultat ska visas eftersom detta kan förändra ditt liv avsevärt. Som sådan, oavsett om depression medicin är det bästa botemedlet mot depression beror på individen, hans livsstil, den typ av läkemedel som konsumeras och hans kroppens svar på dem.