bipolär sjukdom symptom – är det möjligt att identifiera dem

Bipolär sjukdom populärt kallas BD är ofta en sjukdom som verkligen är relaterad till stämningar. Det är verkligen en depression som vissa människor lider som tar en vägtull på deras livsstil. Det har beskrivits som extrema snabba förändringar i stämningar som kan vara antingen hög eller låg. Normalt anger, dessa humörsvängningar kan få folk att känna sig som om de äger världen en minut och driva dem till extrema känslor av värdelöshet annan minut. Detta kommer att göra människor svårt att förstå på grund av sin status som ett “blandat tillstånd”. Men dessa människor är kapabla att leva ett normalt liv när väl liksom skillnaderna uppstår så snart sjukdomen hinner ikapp dem.

Bipolär sjukdom tecken och symptom inkluderar oförutsägbara humörsvängningar som skickar folk till två olika världar när de slår till. Dessa personer blir helt irriterad när i attacken och de uppvisar också euforiska symtom. De kanske pratar för mycket och alltid verkar djupt i tanken liksom vid andra tillfällen upplever racing tankar. På grund av den yttersta denna störning i överkant, kan människor uppvisa en uppblåst självkänsla där de känner att de är tillsammans med världen. De känner att ingenting kan stoppa dem, och ingen kan slå dem. De blir hyperaktiva och skildra en mycket strömförande själv.

Bipolär sjukdom Symtom införliva likaså en känsla av övermod när dessa individer dyka till sin lägsta. De har en tendens att slutföra saker impulsivt och även detta inkluderar oplanerade shoppingrundor som beskrivs som extravagans. De kan vid en punkt beslutar att resa och absolut ingenting stoppar dem. Vissa andra på grund av denna störning engagera oftast i promiskuöst sex och vårdslös körning. De kan också delta i riskly företag. Eftersom denna sjukdom har att sidor till det, kan dessa individer blir också helt deprimerad och känner sig värdelösa och hjälplösa för det mesta. Dessutom de lider av en låg självkänsla och deras energinivåer tar en näsa dyk.

Flera andra bipolär sjukdom symtom är dålig koncentration där deras koncentration span försämras. De verkar alltid avlägsen och oberörd med vad som händer runt omkring dem. I andra fall kan personer med denna sjukdom vill ta livet och det är viktigt att du övervakar dem noga. Dessutom tenderar de att trötta i aktiviteter som de åtnjöt. De kan också bli mycket ensam och ansvarig för saker som händer med dem som leder själv skulden. Deras tal blir sluddrigt plus de uppvisar dålig samordning när du utför vissa aktiviteter.

Sömnlöshet är en annan bipolär sjukdom symptom som kan vara gemensamma med människor som lider av detta tillstånd. Dessa människor kan också sätta in mer av sin tid i sitt arbete om de inte lyckas göra något som helst betydelse eftersom de blir lätt distraherad. I andra fall en del människor talar för fort och kunde inte lyssna samtal att hålla tystnad. Och även de blir rastlösa och verkar flytta ett gäng av deras kroppsdelar. Dessa rörelser innefattar knacka fötterna och pacing topp till botten. De har en benägenhet att bli mer teatralisk i sin dressing och deras garderober byta till mer färgglada kläder. I svåra fall kan dessa människor lider av hallucinationer och vanföreställningar. Det är viktigt att söka en medic uppmärksamhet när dessa symptom har fastställts för att möjliggöra för behandling.