behandling av depression hos barn och tonåringar – familjeterapi

Det finns en stor skillnad mellan depression hos barn och vuxna. Merparten av tiden, märker föräldrarna inte depression hos barn, och det förblir obehandlade. Diagnos depression hos barn är också mer komplicerat än att diagnostisera depression hos vuxna. Läkaren behöver intervjua föräldrarna att förstå huruvida villkoret kan klassificeras som klinisk depression eller inte. Som föräldrar är benägna att vara partisk, kan diagnosen kräva intervjua vänner, skolkamrater och lärare också.

Stressade föräldrar, dålig uppfostran och genetisk predisposition är den mest kända orsakerna till depression hos barn. När det är diagnosen, det finns olika behandlingsalternativ som kan undersökas.

Kognitiv terapi är den i särklass vanligaste terapi för behandling av depression hos barn. Kognition beskrivs som den psykologiska resultat av inlärning och resonemang. Depression hos barn anses vara ett resultat av negativa människor upplever sig själva som yttrar sig som kognitiva förvrängningar om sig själv och miljön. Terapeuten använder sin expertis för att ta itu med de tre domänerna av behandling.

Ett. Kognition – Patienterna får lära sig att tänka positivt för att korrigera negativa tankar
2. Beteende – Social kompetens och självsäkerhet
Tre. Fysiologi – Avslappningstekniker, meditation och trevlig bildspråk

Överdriven föräldrarnas kritik, föräldrarnas depression och familj stress kan leda till höga stressnivåer bland barn som kan leda till depression ibland.

Familjeterapi är ett annat alternativ för behandling av depression naturligt. Om det inte finns en genetisk benägenhet för depression, barn tar ofta negativa signaler från en stressig miljö runt dem. Om du har en deprimerad barn hemma, kommer den att göra dig och din avkomma en hel del bra om du går med en familj psyko-pedagogiska gruppen. Du kommer att få träffa föräldrar och barn som står inför liknande problem. Sådana program rikta olika sfärer av barn depression:

Ett. Hur man identifierar symptom på depression
2. Hur närma sig och hjälpa ditt deprimerade barn
Tre. social kompetens
4. Kunskap om affektiva störningar
Fem. Medicinering och dess biverkningar
6. Effekter av olika stressfaktorer på ditt barn

Föräldrar får lära sig att visa positiv kontroll över barnet och att minska stressen i familjen. Fokus för familjeterapi är främst på att förbättra kvaliteten på föräldra-barn-relationer. Den försöker också att förbättra kompetensen inom barnet och inte lägga för mycket stress på symptomen.

Medicinering är den sista utvägen för behandling där inget annat fungerar. Det finns ingen effektiv antidepressiv som kommer att behandla depression hos barn utan biverkningar. Dessa läkemedel kan också vara beroendeframkallande. Naturliga botemedel för depression som örter och homeopati är säkrare. Det är tillrådligt att all medicinering, fysisk eller konventionellt användas under professionell ledning.

Om familjen miljön är orsaken till barnets depression, blir det nödvändigt för familjen att hjälpa till i behandlingen. Studier har visat att familjens ingripande och deltagande i behandlingsprocessen är mycket effektiva verktyg i behandling av depression hos barn.