att tre kilos vikt i din skalle – det är yours_

Jag var inblandad i en situation flera dagar sedan att återuppväckas några tankar jag hade haft under de senaste månaderna. Jag skulle vilja dela vad är på mitt sinne.

Jag hade blivit kallad till en akutmottagning för att göra en psych bedömning på en kvinna som bara timmar innan hade hennes självmords planen avbryts av en polis. Att gå in till målet jag var medveten om vad som hade hänt och jag hade också blivit informerade kvinnan agerade på påverkan av villfarelsen att FBI ville att hon skulle ta sitt liv. Okej, så jag är människa och åkte in intervjun med en förutfattad uppfattning om hur kvinnan skulle presentera. Boy, jag kunde inte ha varit mer fel. Istället för att möta en kvinna som var helt oorganiserade, träffade jag någon som var väldigt mycket tillsammans och precis så lugn som hon kunde vara. Jag blev förvånad och mest nyfikna, utöver de skyldigheter bedömningen.

Nåväl, efter det att handeln med vår första beställning av verksamhet, hennes tidigare suicidal händelsen, flyttade vi vidare till hennes vanföreställningar. Kvinnan berättade att hon hade haft tankar på FBI inflytande på hennes liv för det gångna året. Hon hade ordinerats antipsykotiska läkemedel flera gånger, vägrar varje gång på grund av oro över biverkningar och vad som verkade vara en filosofisk fråga. Hon fortsatte med att förklara att hon hade accepterat hennes vanföreställningar som “en del av henne” och inte känner behov av att göra några ändringar. Jag frågade om det gjorde någon skillnad att dessa vanföreställningar väl kan sluta sitt liv. Svaret var nej.

Från ögonblicket man ifrågasatte jag invändigt giltigheten av kvinnans vanföreställningar rapport, tro hennes frågor föll inom en annan diagnostisk sektion av arenan. Men min åsikt åt sidan, till förmån för den här artikeln take-away är dynamiken i hennes själv-acceptans och ägande av vad hennes hjärna fram till henne, även i ansiktet av några ganska allvarliga psykotiska symptom.

Igår kväll var jag tittade hjärnan operationer på YouTube. “Livin ‘la vida loca,” är inte jag? I alla fall, här var neurokirurg sondering försiktigt nedåt in sin patient pulserande hjärna i ett försök att ta bort en tumör. Anatomin var helt fantastisk. Och vad som var ännu mer häpnadsväckande var jag hade en mycket intim bild på vad som gjorde den här mannen eller kvinnan allt han / hon är. Och jag undrade, vad skulle han / hon tror på att visa en video av förfarandet?

Okej, Bill – så låt oss knut vanföreställningar kvinnan och det pulserande hjärna. Tja, för mig, är kopplingen en fråga om själv-acceptans och ägandeskap. Den vanföreställningar kvinnan accepterade och ägs hennes vanföreställningar och vi alla har förmågan och behörighet att acceptera och äger att £ 3 massa av förundran i våra skallar – och vad den kommer att erbjuda. Och jag tror att det är ganska coolt.

Om du lider av ett sinne varians – det kan vara panikattacker, tvångstankar, tvångshandlingar, ångest, posttraumatisk stress, depression, mani, psykotiska symptom – något – hjärnan genererar allt det roliga är – väl – yours. Som sagt, jag skulle be dig att ta ett skott på visualisera arbetet i din hjärna från utkiksplats av en utomstående betraktare. Kanske med en titt på det som en del av din skalle har tagits bort – precis som YouTube kirurgiska ingrepp – skulle fungera för dig. Oavsett vad det tar, jag ber dig att lära känna din hjärna – visa den, kommunicera med den, utmana den, ändra det, uppskattar det, vet det. Kom igen – trots all sorg det ger dig, det är ditt!

Du vet, det finns en riktigt cool neurobiologisk fenomen som kallas neuroplasticityen som är mycket relevant här. Neuroplasticity handlar om nervceller som har förmågan att skapa nya kopplingar i hjärnan, vilket underlättar alla sorters färskt fungera som svar på ändrade förhållanden och miljöer. Så, som det gäller för vår diskussion, det är en fråga om risken för ledningsdragning hjärnan.

Det är ett faktum att nervceller konsekvent interagerar tillsammans bildar långvariga funktionella relationer, precis som neuroner som inte längre dansar tillsammans förlorar sina anslutningar. Och denna dynamik är grundläggande i vårt hopp för otroligt positiv och kraftfull förändring i hela vårt liv, eftersom våra hjärnor fysiskt förändras – anpassa – baserad på dynamiken i neuroplasticity. Oh – och en sak till. Vi har makten att avsiktligt sätta neuroplasticity i handling. Är inte det otroligt?

Lyssna, vi har alla våra grejer, vare sig det förvärvades genetiskt eller miljömässigt. Vi kanske inte gillar vad vår hjärna har att erbjuda ibland, men slutresultatet är vår hjärna tillhör ingen annan än oss. Och ju förr vi accepterar, eget, och omfamna det mer fredliga våra liv kommer att bli.

Nu, inte missförstår – jag tänker inte föreslå att vi sväljer utan utmaning, vår mentala och känslomässiga stötar. Med tanke på de sanningar neuroplasticity, skulle jag våga inte. Men jag föreslår en uppgörelse med vad vi har i ett försök att omfamna vem vi är, samt vem vi kan bli.

Och det kommer bara med själv-acceptans och ägandeskap.