tonåring depression – orsaker, symptom och behandling

Teen depression är ett vanligt och växande problem. Teen depression kan hittas i mer än 8% av den tonåriga befolkningen. Teen depression uppträder ofta med andra sjukdomar, inklusive ångest och störande beteende. Missbruk av droger eller alkohol är vanligt bland dem med tonåring depression. Teen depression varierar i svårighetsgrad och kan utlösas av många faktorer, till exempel en traumatisk upplevelse, stress eller till och med en förändring i säsonger. Teen depression drabbar människor i varje socioekonomisk grupp. En anledning till att ta tonåring depression på allvar är att det kan öka risken för självmord. Forskningen stöds av NIMH fann att bland dem som utvecklar tonåring depression, kanske så många som 7% begår självmord i sina unga vuxna år. Teen depression kan också resultera i olika stressrelaterade sjukdomar. Människor som har depression är ledsen och ofta uttrycka sin sorg genom att gråta. De kan ha känslor av värdelöshet och hjälplöshet. De kan vara likgiltiga eller känner extrem skuld, och kan frånträda aktiviteter som de tidigare haft. Däremot tonåring depression inte alltid visa sig på samma sätt som vuxna depression. Det finns många olika typer av depression, också: melancholia, endogen depression, exogen depression och reaktiv depression.

Deprimerade tonåring kan vara upprörd och irriterad, i stället för att verka trist och hopplöst. Teen depression orsakar en variation av allvarliga problem och kan drabba alla teen när som helst. Varje tonåring manlig eller kvinnlig kan vara deprimerad. Tonåringar i varje ras, kön, etniska arv och religion kan vara deprimerad. Även tonåringar som kommer från rika, berömda, eller framgångsrika familjer kan gå igenom svår depression som kan leda till en tonåring suicide.Teen depression ökar i en alarmerande takt. Ca 18 miljoner amerikaner eller mer erfarenhet depression. Någonstans mellan 112.000 och 2.324.000 av dem är tonåringar. Vissa psykiska vårdpersonal tror att så många som 20 procent av gymnasieelever är djupt olycklig eller har någon form av psykiatriska problem. Tonåringar som verkar ständigt ledsen, arg, förvirrad, missförstådd, eller rebellisk troligen deprimerad. Teen depression drabbar fler unga människor i dag än någonsin before.An individ med tonåring depression kan ha huvudvärk och ont i magen, och kan ha sömnsvårigheter. Andra tecken på tonåring depression inkluderar en oförmåga att koncentrera sig, en förändring i aptit och förlust av energi.

För tjugo år sedan depression hos barn var nästan okänd. Nu den snabbaste ökningstakten i depression är bland ungdomar. Återigen, stödjer detta det faktum att de flesta depression inte orsakas av kemisk obalans, oavsett om ungdomar, tonåringar eller vuxna. Forskare tror tonåring depression orsakas av en kombination av faktorer. Det utlöses ofta av en stor förlust, t.ex. genom dödsfall eller skilsmässa, men missbruk av alkohol eller droger kan orsaka eller försvåra tonåring depression. Flickor är dubbelt så stor risk som pojkar att utveckla tonåring depression. Nya studier har kopplat depression, inklusive tonåring depression, genetik resulterar i en obalans i de kemikalier som gör att hjärnceller att kommunicera. Nära släktingar till personer med tonåring depression är mer benägna än den allmänna befolkningen att utveckla depression. Depression hos ungdomar kan vara svåra att upptäcka eftersom sulkiness, irritabilitet, antisocialt beteende, negativitet och tillbakadragande ofta går hand i hand med att växa upp.

orsakerna till tonåring depression

1.Genetics spelar sannolikt en roll i vem som blir deprimerad.

2.Losing en nära anhörig kan också vara tillräckligt för att utlösa depression hos vissa personer.

3.environment faktorer.

4.Chemical obalans av hjärnan.

Symtom på tonåring depression

1.hopelessness.

2.Psychomotor agitation eller retardation.

3.Fatigue eller förlust av energi.

4.Feelings av värdelöshet.

5.Extreme känslighet för avvisande eller misslyckande.

6.Poor koncentration.

7.Low självkänsla och skuldkänslor.